Itt a kormány rendkívüli bejelentése: a kormány mégis beszállt a Dunaferr sztoriba, ez lesz a gyárral

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a kormány rendkívüli bejelentése: a kormány mégis beszállt a Dunaferr sztoriba, ez lesz a gyárral

A Dunaferr története nem szűkölködik a filmbe illő akciókban sem. A zavaros hátterű cég ügyeibe való beavatkozástól szeptemberben még elzárkózott a kormány,  a Pénzcentrum beszámolója szerint ma ettől eltérő rendkívüli bejelentés hangzott el.

Átvállalja a kormány a vasmű dolgozóinak fizetését, utána pedig stabil működést biztosító tulajdonost szeretnének.

A kormány a következő hat hónapban kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét - ezt jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétett videóban.

A kormányfő leszögezte, szerinte a Dunaferrt tönkretették a korábbi tulajdonosok és a vállaltvezetők. Egy kisebb csapat, köztük Dunaújváros parlamenti képviselője azon dolgozott az utóbbi időben, hogy a Dunaferrt megmentsék.

Orbán Viktor elmondta, hogy Mészáros Lajos előterjesztésére a következő hat hónapban a kormány kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét. Ez 16 milliárd forintos tételt jelent. Dolgoznak azon is, hogy a hat hónap leteltét követően megbízható és stabil működést biztosító tulajdonosa legyen a vasműnek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

dunaferr

kormány

rendkívüli