Itt a kormány rendkívüli bejelentése: a kormány mégis beszállt a Dunaferr sztoriba, ez lesz a gyárral

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a kormány rendkívüli bejelentése: a kormány mégis beszállt a Dunaferr sztoriba, ez lesz a gyárral

A Dunaferr története nem szűkölködik a filmbe illő akciókban sem. A zavaros hátterű cég ügyeibe való beavatkozástól szeptemberben még elzárkózott a kormány,  a Pénzcentrum beszámolója szerint ma ettől eltérő rendkívüli bejelentés hangzott el.

Átvállalja a kormány a vasmű dolgozóinak fizetését, utána pedig stabil működést biztosító tulajdonost szeretnének.

A kormány a következő hat hónapban kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét - ezt jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétett videóban.

A kormányfő leszögezte, szerinte a Dunaferrt tönkretették a korábbi tulajdonosok és a vállaltvezetők. Egy kisebb csapat, köztük Dunaújváros parlamenti képviselője azon dolgozott az utóbbi időben, hogy a Dunaferrt megmentsék.

Orbán Viktor elmondta, hogy Mészáros Lajos előterjesztésére a következő hat hónapban a kormány kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét. Ez 16 milliárd forintos tételt jelent. Dolgoznak azon is, hogy a hat hónap leteltét követően megbízható és stabil működést biztosító tulajdonosa legyen a vasműnek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

dunaferr

kormány

rendkívüli