Lesújtó helyzetkép a magyar vidékről: nekik fájhatnak leginkább az elszabadult árak

HelloVidék   
  Megosztom
Lesújtó helyzetkép a magyar vidékről: nekik fájhatnak leginkább az elszabadult árak

Az élelmiszerek és az üzemanyagok drágulása egyszerre sújtja a mozgóboltokat és rajtuk keresztül a vevőket - írta a Somogy megyei lap. Nem csoda hát, hogy az aprófalvak időseinek fájnak leginkább az elszabadult árak.

A mozgóábécé szinte az egyetlen vásárlási lehetőség több somogyi kistelepülésen, csak általuk juthatnak friss élelmiszerhez. Az őrületes drágulás egyszerre sújtja a mozgóboltokat és rajtuk keresztül a vevőket - írta a Somogy megyei lap. Nem csoda hát, hogy az aprófalvak időseinek fájnak leginkább az elszabadult árak.

Orciban például évek óta nincs bolt, így a helyiek csak a mozgóábécére számíthatnak, immár 10 éve jár hozzájuk. Vasárnap kivételével minden nap ideér.

Csak három narancsot vettem, van még otthon egy kis kenyerem. Beosztom, mert rettenetesen drága lett. Muszáj kétszer is meggondolni, hogy mire költ az ember ebből a kis nyugdíjból

– közölte egy helyi lakos is, Csapó Jánosné. A mögötte álló férfi reggelit vásárolt magának. Csak egy kenyeret vett és két kis csomag szalámit, mégis több mint ezer forintot fizetett – mutatta méltatlankodva az újságírónak a nyugtát Ujj István.

Kevesebbet költenek az alapvető élelmiszerre és az olcsóbb árukat keresik a vásárlók, hosszú az idő két nyugdíjfizetés között

– mondta Somogyi Zoltán, a nagyberki So-Mix. Bt. ügyvezetője, aki hozzátette, próbálják a megnövekedett költségeiket kigazdálkodni, de nincsenek könnyű helyzetben.

Hetente változnak az élelmiszerárak, többe kerül az üzemanyag és az autó szervizdíja, javítási költségei is nagy mértékben emelkedtek

– emelte ki. Majd megjegyezte: sok olyan somogyi településen vannak jelen, ahol egyáltalán nincs bolt és az időseknek nehézséget okoz élelmiszerhez jutni, ha nincsenek hozzátartozók, akik be tudnak nekik vásárolni másik településen.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gazdaság

infláció

áremelkedés

ársapka