Döbbenet: vidéken is durván elszálltak a garázsárak, van, ahol 7,5 millió forint

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbenet: vidéken is durván elszálltak a garázsárak, van, ahol 7,5 millió forint

Nemcsak a fővárosban, a megyeszékhelyeken is jelentősen emelkedett a fedett gépkocsibeállók iránti kereslet, ami meglódította az árakat: van olyan fővárosi kerület, ahol egy év alatt harminc százalékos a drágulás – közölte az Otthon Centrum.


 


 

Az ingatlanközvetítő hálózat országos körképe alapján a garázsok ára tavaly 26,7 százalékkal nőtt az előző évi adatokhoz képest, így az átlagár 6,3 millió forintra emelkedett. A kereslet 2022-ben 15 százalékkal nőtt 2021-hez viszonyítva, az Otthon Centrum szakértői szerint az árak emelkedésében közrejátszhatott, hogy a magas infláció miatt befektetési céllal is vásároltak gépkocsibeállókat.

A hálózat saját adatain alapuló elemzése szerint a budai kerületekben 5,5-6,5 millió forint között alakult az átlagár, de nincs nagy különbség a kerületek között. Főváros-szerte majdnem mindenhol emelkedett az árszint 2022-ben, a XIII. kerületben például több mint 30 százalékkal. A külső pesti kerületek drágultak a legnagyobb mértékben, így már ott is csak 5 millió forint felett lehetett gépjármű tárolót venni – közölték.

Kitértek arra is, hogy a megyei jogú és a vidéki városokban a garázsok iránti kereslet hagyományosan mérsékeltebb, hiszen több hely van az autók tárolására. A garázsok a legtöbb megyei jogú városban 4-6 millió forint között keltek el tavaly.

– írták a közleményben.

Hozzáfűzték, Debrecenben tavaly átlagosan 4 millió forintot ért egy garázs, Miskolcon és Szekszárdon 4,5 millió, Tatabányán 6 millió forint volt az átlagérték. Az Otthon Centrum szakemberei megjegyezték, a garázsok árazásában településen belül is jelentős eltérések adódhatnak, és befolyásolja az árakat az is, hogy fedett tárolóról, mélygarázsról vagy önálló garázsépületről van-e szó.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ingatlan

ingatlanpiac

árak

gazdaság

otthon centrum