Új tantárgyat vezetnének be a magyar iskolákba: akár már jövőre tananyag lehet

HelloVidék   
  Megosztom
Új tantárgyat vezetnének be a magyar iskolákba: akár már jövőre tananyag lehet

Már jövőre hangsúlyosabbá válhat az iskolákban a biztonságos közlekedés oktatása. A tervek szerint már akár a 2023/2024-es tantervnek is hangsúlyosabb eleme lehet - írja az alapjarat.hu.


 


 

A Belügyminisztérium, az Oktatási Hivatal és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, illetve több a témába vágó szervezet jóvoltából azt szeretnék elérni, hogy az iskolai oktatásban hangsúlyosabb szerepet kapjon a KRESZ ismerete és alkalmazása - írta a lap.

Ezért szeretnék, ha a közlekedés oktatása az iskolai oktatásnak is része lenne, Berzai Zsolt alezredes szerint “hosszú távon elképzelhető, hogy a tanulóknak a közlekedési ismeretekből vizsgát kell majd tenniük”.

Mint mondta, a cél az, hogy egy gyerek ne azért biciklizhessen a főúton, mert már betöltötte a 12. életévét és a KRESZ szerint megteheti, hanem azért, mert már képes és felkészült rá.

A rendszer elméletileg nem növeli érdemeben az órák számát és a gyerekek tanulmányi előrehaladását sem befolyásolja. Ezen tárgy vagy képzés elvégzése nem lesz feltétele a félévek/évek teljesítésének, de aki ezeken nem esik túl, azt különböző hátrányok érhetik később, a jogosítványszerzés folyamán.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

iskola

oktatás

kressz