Új tantárgyat vezetnének be a magyar iskolákba: akár már jövőre tananyag lehet

HelloVidék   
  Megosztom
Új tantárgyat vezetnének be a magyar iskolákba: akár már jövőre tananyag lehet

Már jövőre hangsúlyosabbá válhat az iskolákban a biztonságos közlekedés oktatása. A tervek szerint már akár a 2023/2024-es tantervnek is hangsúlyosabb eleme lehet - írja az alapjarat.hu.


 


 

A Belügyminisztérium, az Oktatási Hivatal és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, illetve több a témába vágó szervezet jóvoltából azt szeretnék elérni, hogy az iskolai oktatásban hangsúlyosabb szerepet kapjon a KRESZ ismerete és alkalmazása - írta a lap.

Ezért szeretnék, ha a közlekedés oktatása az iskolai oktatásnak is része lenne, Berzai Zsolt alezredes szerint “hosszú távon elképzelhető, hogy a tanulóknak a közlekedési ismeretekből vizsgát kell majd tenniük”.

Mint mondta, a cél az, hogy egy gyerek ne azért biciklizhessen a főúton, mert már betöltötte a 12. életévét és a KRESZ szerint megteheti, hanem azért, mert már képes és felkészült rá.

A rendszer elméletileg nem növeli érdemeben az órák számát és a gyerekek tanulmányi előrehaladását sem befolyásolja. Ezen tárgy vagy képzés elvégzése nem lesz feltétele a félévek/évek teljesítésének, de aki ezeken nem esik túl, azt különböző hátrányok érhetik később, a jogosítványszerzés folyamán.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

iskola

oktatás

kressz