Ömlik a támogatás a vidéki városba: mutatjuk, mire járt nekik az ingyenpénz

MTI   
  Megosztom
Ömlik a támogatás a vidéki városba: mutatjuk, mire járt nekik az ingyenpénz

Az építőiparban hőszigetelésre használható habüveg gyártásához nyert 1,5 milliárd forintos támogatást a földgáz és villamos energia értékesítéssel, ehhez kapcsolódó karbantartási tevékenységekkel és energetikai tanácsadással foglalkozó pécsi Hungaro Energy Földgáz, Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A magyar tulajdonú, 2008 óta működő cég közleménye szerint a társaság a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program pluszban (Ginop+) nyert 1,5 milliárd forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást a vállalkozás új tevékenységnek elindítására és az ehhez szükséges technológiai háttér megteremtésére.

A társaság azért kezd az építőiparban hasznosítható szigetelőanyag, habüveg előállításába, mert piaci rést fedeztek fel az elhasználódott kommunális és ipari üveghulladék - így palackok, befőttes üvegek, ablakok, szélvédők - hatékony újrafeldolgozása terén.

A projekt keretében a habüveg előállításához szükséges eszközöket szereznek be, így a cég szert tesz üveghulladékot feldolgozó, üvegcserepet és üveglisztet előállító, és habüveget létrehozó gyártósorra, továbbá egy 40 kilowatt teljesítményű biomassza kazánt is telepít.

A vállalkozás új fejlesztése a társaság várakozásai szerint azért lesz piacképes, mert - az építésügyi, környezetvédelmi előírások szigorodása és a beruházók energiahatékony technológiák iránti törekvése miatt - már rövid távon robbanásszerűen fog növekedni a habüveg iránti kereslet a térségben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

építőipar

építőanyaggyártók

pécs

energetikai tanácsadás

hőszigetelés

habüveg