Őrült sok pénzt bukhatnak a számlatulajok: ennek is a lakosság fizeti meg az árát

Pénzcentrum   
  Megosztom
Őrült sok pénzt bukhatnak a számlatulajok: ennek is a lakosság fizeti meg az árát

Ideje elengedni a pesszimizmust, és elhinni, hogy 2-3 hónapon belül pozitív jeleket láthatunk már a magyar gazdaságban - mondta a Pénzcentrumnak Sándorfi Balázs. A Bankmonitor ügyvezetője szerint ugyanakkor korai lenne még az alapkamat csökkentéséről beszélni, arra pedig senki ne számítson, hogy drasztikus áresés indul be a magyar ingatlanpiacon.

Sándorfi Balázs, a Bankmonitor ügyvezetője szerint a lakásvásárlás előtt állók se várjanak alacsonyabb kamatokra, inkább menedzseljék a kölcsönüket, hiszen bármikor ki lehet azt váltani egy jobb ajánlattal. A szakember arról is beszélt: a kamatstop nagyjából ugyanazt eredményezi a bankokban, mint az élelmiszerek hatóság ára a boltokban, végső soron a lakosság fizetheti meg az árát. Ha tényleg minden áron szükség van kamatstopra, akkor legalább ne legyen általános - tette hozzá a Pénzcentrumnak adott interjúban a szakember.

Összességében, fogalmazott Sándorfi Balázs, ha Magyarország és az EU helyzete konszolidálódik, akkor bőven lehet 360 is az euró, de ha valamilyen húr elpattan a politikai arénában, akkor nagyon könnyen visszatáncolhatunk 400 fölé is – bár ennek a szakember szerint ma kisebb a valószínűsége, mert szerencsére elég nagy a nyugalom a pénzügyi piacokon, a nemzetközi trendek a forint erősödésének irányába hatottak.

A cikk itt, a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

penzcentrum

gazdaság