Hatalmas támogatás ment a vidéki településnek: mutatjuk, mire költötték az ingyen pénzt

MTI   
  Megosztom
Hatalmas támogatás ment a vidéki településnek: mutatjuk, mire költötték az ingyen pénzt

Átadták a megújult Hunyadi Mátyás Általános Iskolát adták át a Nógrád vármegyei Varsányban hétfőn. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az ünnepségen kijelentette, a megújult iskola azt üzeni: nincs olyan hátrányos helyzetű térség Magyarországon, ahol egyetlen gyerekről is lemondanának.

Fontosnak nevezte, hogy mindenhol legyen meg az alsó tagozat, és ahol megfelelő gyermeklétszám van, a felső tagozattal együtt, mindenkinek helyben biztosítsák a jó színvonalú oktatást. Az intézmény csaknem 1,5 milliárd forintból új szinttel bővült, az új tantermek és szaktantermek mellett többek között új tornacsarnok és sportpálya is épült. Rétvári Bence kiemelte, hogy olyan béremelési rendszert dolgoztak ki, amelyben a hátrányos helyzetű régióban dolgozó tanárok plusz tíz százalékot kapnak.

A varsányi iskola fejlesztésére, bővítésére 1,474 millió forintot nyert a Balassagyarmati Tankerületi Központ. Az új szintnek köszönhetően 235 gyerek járhat ide, köztük a környező települések felső tagozatos diákjai. 12 tantermet és öt szaktantermet (természettudományi, informatikai és nyelvi, rajz és művészeti, ének-zene és egyéni fejlesztő) alakítottak ki, megújultak a közösségi terek, a folyosók, a vizesblokk és a tanári szobák. Új tornacsarnok épült 600 négyzetméteres küzdőtérrel, valamint egy 480 négyzetméter alapterületű rekortán burkolatú sportpálya. Informatikai és egyéb oktatási eszközöket 88 millió forintért vásároltak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nógrád

nógrád megye

iskolafejlesztés

beruházás

fejlesztés