Döbbenetes: több magyar régió is az unió legszegényebbjei közé került

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbenetes: több magyar régió is az unió legszegényebbjei közé került

A hét elején jelentette meg az Eurostat az európai régiók fejlettségi rangsorát. A kutatásból látszik, hogy több magyarországi régiót is az unió legszegényebbjei közé sorolt az EU statisztikai hivatala.

Hosszú idő után immár nem a Nyugat-, hanem a Közép-Dunántúl követi fejlettségben Budapestet a hazai régiók sorában A 244 régiót magában foglaló európai uniós rangsorban viszont az Észak-Alföldi régió a 14., a Dél-Dunántúli a 18., az Észak-Magyarországi régió pedig a 20. legszegényebb. Egyebek közt ez derül ki az Eurostat legfrissebb kutatásából, amelyet a hvg szemlézett. Ugyanakkor a magyar főváros az Eurostat szerint a 15. legerősebb gazdasági régió, míg 2020-ban ebben a rangsorban csak a 17. helyet foglalta el.

Az ATV által megkérdezett szociológus szerint nem meglepő az eredmény.

Itt egy-két hely elmozdulás van, azok meg nem érzékelhetők a mindennapi emberek számára, tehát ebben semmi meglepő nincs. Mint ahogy abban sem, hogy Budapest viszont jól áll, mindig is a legfejlettebb régió volt, és még egy picit előrébb is lépett, ami hát szerintem azért nagy eredmény, mert azért ehhez Budapest olyan sok támogatást a kormány részéről nem kapott

– magyarázta Híradónknak Sik Endre szociológus.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

statisztika

statisztikai adatok

szegénység