Több száz milliót kapott a békési település: mutatjuk, miért kapták az ingyenpénzt

MTI   
  Megosztom
Több száz milliót kapott a békési település: mutatjuk, miért kapták az ingyenpénzt

Befejeződött a zöld város kialakítása Kondoroson, amelyre a Békés vármegyei város csaknem 317 millió forintot fordított - közölte Ribárszki Péter polgármester.

Elmondta, az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből mintegy 300 millió forintot nyertek el; 17 milliót önerőből tettek a projekthez. A csaknem ötezres lélekszámú település központjában új szolgáltató házat alakítottak ki egy meglévő épület átalakításával, ott a helyi vállalkozások bérelhetnek irodákat, egyéb helyiségeket.

Emellett több helyen - így például a Polgármesteri Hivatal udvarán - parkolókat alakítottak ki, térburkolatot fektettek. Az önkormányzat megvett egy magántulajdonú épületet, amelyet lebontottak, összenyitva a területet a szomszédos telekkel új zöldterületet, parkot hoztak létre. Nyolcvan kerékpár elhelyezésére alkalmas tárolót is létesítettek.

Kialakítottak továbbá egy "gyalogos tengelyt", ahol helyet kapott egy rendezvénypavilon, játszó- és szórakoztató elemek és utcabútorok

- közölte a polgármester.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

terület- és településfejlesztési operatív program

támogatás

fejlesztés

kondoros