Több száz milliót kapott a békési település: mutatjuk, miért kapták az ingyenpénzt

MTI   
  Megosztom
Több száz milliót kapott a békési település: mutatjuk, miért kapták az ingyenpénzt

Befejeződött a zöld város kialakítása Kondoroson, amelyre a Békés vármegyei város csaknem 317 millió forintot fordított - közölte Ribárszki Péter polgármester.

Elmondta, az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből mintegy 300 millió forintot nyertek el; 17 milliót önerőből tettek a projekthez. A csaknem ötezres lélekszámú település központjában új szolgáltató házat alakítottak ki egy meglévő épület átalakításával, ott a helyi vállalkozások bérelhetnek irodákat, egyéb helyiségeket.

Emellett több helyen - így például a Polgármesteri Hivatal udvarán - parkolókat alakítottak ki, térburkolatot fektettek. Az önkormányzat megvett egy magántulajdonú épületet, amelyet lebontottak, összenyitva a területet a szomszédos telekkel új zöldterületet, parkot hoztak létre. Nyolcvan kerékpár elhelyezésére alkalmas tárolót is létesítettek.

Kialakítottak továbbá egy "gyalogos tengelyt", ahol helyet kapott egy rendezvénypavilon, játszó- és szórakoztató elemek és utcabútorok

- közölte a polgármester.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

terület- és településfejlesztési operatív program

támogatás

fejlesztés

kondoros