Érik a botrány: elvenné a kübekházi iskola épületét a katolikus egyház

HelloVidék   
  Megosztom
Érik a botrány: elvenné a kübekházi iskola épületét a katolikus egyház

A katolikus egyházhoz kerülhet a kübekházi iskola és óvoda épületének tulajdonjoga az önkormányzattól – írta meg a szeged.hu. Hétfőn kapták meg a levelet, hogy az egyházmegye igényt tart a 450 millió forint értékű ingatlanvagyonra. Egy tavaly decemberi törvénymódosítás értelmében ha a köznevelési intézményt működtető egyház bejelenti az igényét az állami vagy önkormányzati tulajdonú épületekre, akkor meg is kapja azokat.


 


 

Hatalmas kereszt jelzi a Csongrád-Csanád megyei Kübekháza iskoláján, hogy a katolikus egyház működteti az intézményt. 13 éve adta át az iskola fenntartását az önkormányzat, hogy megmentse a működését. Később az óvodát is átvette az egyház. A polgármester szerint mostanáig nagyon jól működtek együtt - közölte az RTL Híradója.

Evőeszközöket vettünk az óvodásoknak, most készül a sószobájuk, a fejlesztőszobájuk, az öltözőjük, a vezetői irodájuk. És akkor derült égből villámcsapásként ért bennünket, hogy a törvény erejénél fogva ha az egyház bejelenti az igényét, akkor nincs apelláta, az önkormányzatoknak föl kell tartani a kezüket, és át kell adni az ingatlanvagyont

– magyarázta a Híradónak Molnár Róbert polgármester.

Hétfőn kapták meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye levelét a püspök aláírásával, hogy igényt tartanak a kübekházi iskola és óvoda 450 millió forintot érő épületeire – erről a szeged.hu írt először. Az Országgyűlés a kormánypárti képviselők szavazataival

Teljes bizonytalanságba kerülnek az önkormányzatok, hogy bemehetnek-e majd abba az épületbe, lesz-e beleszólásuk a programokba, a különböző szabadidős tevékenységekben igénybe veheti-e majd az önkormányzat az az épületet? Attól félek, hogy nem

– nyilatkozta a TV-nek a polgármester.

Azt nem tudni, hogy mikortól veszi tulajdonba az egyházmegye a kübekházi iskolát és óvodát, az RTL kérdésére ugyanis a hivatalos szervek nem válaszoltak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

egyház

önkormányzat

iskola