Kész, vége, itt az összeroppanás? Hétvégére bezár a vidéki kórház, mégis hol szüljenek a kismamák?!

HelloVidék   
  Megosztom
Kész, vége, itt az összeroppanás? Hétvégére bezár a vidéki kórház, mégis hol szüljenek a kismamák?!

Nem zárják be, de hétvégeken megszűnik egy sor ellátás a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban. A közel 100 ezer lakost ellátó intézmény nem kapkodta el a bejelentést, az intézkedések március elsejétől, tehát mától lépnek életbe, az erről szóló szűkszavú tájékoztatás pedig ma reggel került ki a honlapjukra – írja a 24.hu a kórház honlapján megjelent tájékoztatás alapján.

A közel százezer lakost ellátó kórház március elsején közzétett tájékoztatása szerint március elsejétől lépnek életbe az intézkedések. Dr. Rumi Márk orvosigazgató értesítése szerint:

Hétfő reggel 8:00 órától péntek délután 16:00 óráig a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályra, valamint a Csecsemő és Gyermekosztályra érkezőket folyamatosan, nappali és ügyeleti munkarend szerint fogadjuk, ebben az időszakban a szülések biztosítottak.

  • Hétfőtől péntekig munkaidőben a sebészeti, baleseti sebészeti, nőgyógyászati műtétekre előjegyzett betegeinket, valamint a sürgősséggel érkezőket osztályos és egynapos sebészet keretében is ellátjuk.
  • A hét minden napján 0-24 órában biztosítjuk a sürgősségi (belgyógyászati, sebészeti, baleseti sebészeti) járóbeteg, a belgyógyászati aktív és krónikus fekvőbeteg osztályos, valamint a mozgásszervi rehabilitációs ellátást.
  • Minden egyéb szükséges szakmai hátteret a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház, mint vármegyei irányító kórház biztosítja.

A lakosságot teljesen váratlanul érte az intézkedés, korábban semmilyen bejelentés nem érkezett, nem kaptak tájékoztatást arról, hogy lényegében nappali kórházzá degradálják a Karolinát.

A feleségem harmadikára van kiírva szülni, az péntek, akkor most eleve Győrbe menjünk, vagy ha délelőtt megszül Óváron, akkor majd délután négykor átszállítják, vagy hogy lesz

- kérdezte egy helyi lakos.

A kavarodás garantált, ugyanezen naptól áll fel ugyanis az új ügyeleti rendszer a megyében, így Mosonmagyaróváron is a megszokott két háziorvosi ügyelet és a vidéki ügyelet (ahová a külföldiek és a nem helyi lakosok fordulhattak eddig) helyett egyetlen ellátó pont marad, és áttérnek a mentőszolgálat által vezényelt rendszerre. Az egyeztetés nélkül erőltetett átszervezés miatt tiltakozott a Magyar Orvosi Kamara, amelyre válaszul az Orbán-kormány jogszabállyal fosztotta meg jogosítványától a szakmai érdekképviseleti szervezetet.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kórház

karolina kórház

mosonmagyaróvár

dr. rumi márk