Kifakadtak a vidéki magyarok: az életszínvonal sokkal rosszabb, mint Budapesten

MTI   
  Megosztom
Kifakadtak a vidéki magyarok: az életszínvonal sokkal rosszabb, mint Budapesten

A magyar vidék életszínvonala és gazdasági fejlődése jelentősen elmaradt Budapesthez képest - közölte friss közleményében az "A VIDÉK Szövetsége".

Mint írják, az életszínvonal változásában jelentős befolyással bírnak a multinacionális vállalatok, amelyek rendkívül sok embernek adnak munkát. Hozzáteszik, hogy ennek ellenére a hazai KKV-k nagyobb hatással bírnak a hétköznapi ember mindennapi életére, akár mint munkáltató, akár mint kereskedő, vagy szolgáltató. Ugyanakkor a szövetség meglátása szerint az életszínvonalbeli elmaradás a vidéki KKV szektorban is tapasztalható.

A vállalkozások jövőképében a fejlődés helyett, inkább a "túlélés" szerepel. A hazai pályázatok ellenére sem történt jelentős változás a vidéki vállalkozások digitális életében. A digitális jelenlét nélkül egy vállalkozás nem tud túllépni a lokális mikrópiacon. Ez a fajta "bezárkozás" egy piaci versenyszituációban csak árcsökkenéshez és nem a minőség javulásához vezet

- fogalmaznak a közleményben, és azt is kiemelik, hogy a szövetsége célja a vidéki vállalkozások gazdasági felzárkóztatása, fellendítése, valamint összefogni a vidéki településeket és vállalkozásokat, programjaik és modern kommunikációs platformjuk segítségével. A VIDÉK Szövetsége a változás érdekében 2023-ban országos vállalkozás fejlesztési edukációt indít, amelynek gerincét a fejlesztés alatt lévő AVIDEK portál adja.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

vidék

város

életszínvonal

megélhetés

gazdaság

szegénység

gazdagság

budapest