Kifakadtak a vidéki magyarok: az életszínvonal sokkal rosszabb, mint Budapesten

MTI   
  Megosztom
Kifakadtak a vidéki magyarok: az életszínvonal sokkal rosszabb, mint Budapesten

A magyar vidék életszínvonala és gazdasági fejlődése jelentősen elmaradt Budapesthez képest - közölte friss közleményében az "A VIDÉK Szövetsége".

Mint írják, az életszínvonal változásában jelentős befolyással bírnak a multinacionális vállalatok, amelyek rendkívül sok embernek adnak munkát. Hozzáteszik, hogy ennek ellenére a hazai KKV-k nagyobb hatással bírnak a hétköznapi ember mindennapi életére, akár mint munkáltató, akár mint kereskedő, vagy szolgáltató. Ugyanakkor a szövetség meglátása szerint az életszínvonalbeli elmaradás a vidéki KKV szektorban is tapasztalható.

A vállalkozások jövőképében a fejlődés helyett, inkább a "túlélés" szerepel. A hazai pályázatok ellenére sem történt jelentős változás a vidéki vállalkozások digitális életében. A digitális jelenlét nélkül egy vállalkozás nem tud túllépni a lokális mikrópiacon. Ez a fajta "bezárkozás" egy piaci versenyszituációban csak árcsökkenéshez és nem a minőség javulásához vezet

- fogalmaznak a közleményben, és azt is kiemelik, hogy a szövetsége célja a vidéki vállalkozások gazdasági felzárkóztatása, fellendítése, valamint összefogni a vidéki településeket és vállalkozásokat, programjaik és modern kommunikációs platformjuk segítségével. A VIDÉK Szövetsége a változás érdekében 2023-ban országos vállalkozás fejlesztési edukációt indít, amelynek gerincét a fejlesztés alatt lévő AVIDEK portál adja.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

vidék

város

életszínvonal

megélhetés

gazdaság

szegénység

gazdagság

budapest