Kiderült, ki lőhette ki a jeladós svájci farkast: 3 év börtönt is kaphat az elkövető

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült, ki lőhette ki a jeladós svájci farkast: 3 év börtönt is kaphat az elkövető

Az M237-es kódjelű, Svájcban jeladóval ellátott és onnan elindult farkast Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lelőtték. Csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a konkrét eset kapcsán azt közölte a boon.hu megkeresésére: az ügy kapcsán természetkárosítás bűntett miatt a KR Nemzeti Nyomozó Iroda folytat büntetőeljárást, ám a részletekről az eljárás jelenlegi szakaszában nem áll módjukban tájékoztatást adni. Az Agrárminisztérium válaszlevelében viszont elárulta: három év börtönbüntetést is kaphat az elkövető. A szerzett legfrissebb információk szerint egy Nyíregyházán élő, de a megyében is ingatlannal rendelkező vadász lehetett az elkövető, akinél házkutatást tartottak, és több, természetkárosításra utaló bizonyítékot is találtak.

A Készenléti Rendőség Nemzeti Nyomozó Iroda hatáskörébe utalták az ügy kezelését. Csütörtökön arról tájékoztatták az Országos Rendőr-főkapitányságtól a lapot, hogy az említett ügy kapcsán természetkárosítás bűntett miatt a KR Nemzeti Nyomozó Iroda folytat büntetőeljárást, melynek részleteiről az eljárás jelenlegi szakaszában nem áll módjukban tájékoztatást adni.

Börtön járhat érte

Az Agrárminisztérium sajtóosztálya válaszlevélben írta a portálnak, hogy minden szürke farkas lelövése három év börtönbüntetést vonhat maga után, így a jeladósé is.

A szürke farkas (Canis lupus) Magyarországon őshonos nagyragadozó, fokozottan védett és kiemelt közösségi jelentőségű faj. A farkas egyedeinek engedély nélküli elejtése – beleértve a lelövést vagy más módon történő elpusztítást –, károsítása, zavarása bűncselekmény, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

svájci farkas

jeladós farkas

szürke farkas

kilövés

elkövető

börtönbüntetés

természetkárosítás