Kiderült, ki lőhette ki a jeladós svájci farkast: 3 év börtönt is kaphat az elkövető

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült, ki lőhette ki a jeladós svájci farkast: 3 év börtönt is kaphat az elkövető

Az M237-es kódjelű, Svájcban jeladóval ellátott és onnan elindult farkast Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lelőtték. Csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a konkrét eset kapcsán azt közölte a boon.hu megkeresésére: az ügy kapcsán természetkárosítás bűntett miatt a KR Nemzeti Nyomozó Iroda folytat büntetőeljárást, ám a részletekről az eljárás jelenlegi szakaszában nem áll módjukban tájékoztatást adni. Az Agrárminisztérium válaszlevelében viszont elárulta: három év börtönbüntetést is kaphat az elkövető. A szerzett legfrissebb információk szerint egy Nyíregyházán élő, de a megyében is ingatlannal rendelkező vadász lehetett az elkövető, akinél házkutatást tartottak, és több, természetkárosításra utaló bizonyítékot is találtak.

A Készenléti Rendőség Nemzeti Nyomozó Iroda hatáskörébe utalták az ügy kezelését. Csütörtökön arról tájékoztatták az Országos Rendőr-főkapitányságtól a lapot, hogy az említett ügy kapcsán természetkárosítás bűntett miatt a KR Nemzeti Nyomozó Iroda folytat büntetőeljárást, melynek részleteiről az eljárás jelenlegi szakaszában nem áll módjukban tájékoztatást adni.

Börtön járhat érte

Az Agrárminisztérium sajtóosztálya válaszlevélben írta a portálnak, hogy minden szürke farkas lelövése három év börtönbüntetést vonhat maga után, így a jeladósé is.

A szürke farkas (Canis lupus) Magyarországon őshonos nagyragadozó, fokozottan védett és kiemelt közösségi jelentőségű faj. A farkas egyedeinek engedély nélküli elejtése – beleértve a lelövést vagy más módon történő elpusztítást –, károsítása, zavarása bűncselekmény, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

svájci farkas

jeladós farkas

szürke farkas

kilövés

elkövető

börtönbüntetés

természetkárosítás