Több mint 664 millió forint támogatást kapott Miskolc: mutatjuk, mire ment az ingyenpénz

MTI   
  Megosztom
Több mint 664 millió forint támogatást kapott Miskolc: mutatjuk, mire ment az ingyenpénz

Három nagyszabású óvodai energetikai fejlesztés zárult le a Miskolci Integrált Óvodai Intézmény (MIÓVI) tagóvodáiban több mint 664 millió forintból - közölte a vármegyeszékhely önkormányzata.

A közlemény szerint a MIÓVI Stadion Sport Tagóvodáját, a Szeder úti Tagóvodát és a Dózsa György úti Tagóvodát fejlesztő projektekben az épületek homlokzati nyílászáróit korszerűbbekre cserélték, az intézmények egésze - beleértve a tetőt -, utólagos hőszigetelést kapott, és beázás ellen is szigetelték a tetőket. Az óvodákban új fűtési rendszert építettek ki a vezetékek és a radiátorok cseréjével. A tetőfelületekre napelemeket helyeztek el, valamint mindhárom óvodánál akadálymentes parkolót, az épületekben pedig akadálymentes mosdót alakítottak ki.

Az energetikai fejlesztés mellett egy másik projekt részeként a Stadion Sport Tagóvoda és a Szeder úti Tagóvoda tornateremmel, új csoportszobával és a hozzá tartozó helyiségekkel bővül. Az intézményekben 100-ról 125-re emelkedett a férőhelyek száma. A Szeder úti intézményben felújították az ivó-, a csapadék- és szennyvízhálózati rendszert, valamint a melegítőkonyhát, a Dózsa György úti Tagóvodában felújították a konyhát és korszerűsítették a gépészeti rendszert is.

Mindhárom tagintézményben kicserélték a belső nyílászárókat, felújították a csoportszobákat, szociális blokkokat, a közlekedők padlóburkolatát és falfelületét, valamint a villamoshálózatot és a vizesblokkokat is. Ezen projekt részeként új óvodai eszközöket szereznek be az idén.

A tájékoztatás szerint mindegyik projekt a Széchenyi 2020 programban az Európai Unió és a magyar költségvetés támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul, illetve valósult meg, a fejlesztésekhez az önkormányzat is biztosított önerőt.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

miskolc

önkormányzat

óvoda

fejlesztés

bővítés