Irdatlan sok pénzt, 300 milliárdot ad a kormány a magyar vidéknek: ők a szerencsések

24.hu   
  Megosztom
Irdatlan sok pénzt, 300 milliárdot ad a kormány a magyar vidéknek: ők a szerencsések

A Magyar Közlönyben megjelent Orbán Viktor határozata, amelyből kiderül, hogy a vidékfejlesztésre plusz 300 milliárdot ad a kormány - vette észre a 24.hu. Hogy kik lesznek azok a szerencsések, akik így ingyen támogatásokhoz jutnak?

A Vidékfejlesztési Program kötelezettségvállalási összegének emeléséről szóló határozat szerint az Orbán-kormány a vidéki Magyarország megújítása, azaz

  • a vidék gazdasági és népességmegtartó erejének növelése,
  • a magyar élelmiszer-önrendelkezés és exportpotenciál erősítése,
  • a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar versenyképességének fejlesztése
  • a gazdálkodók számára kiszámítható agrártámogatások érdekében

megerősíti elkötelezettségét a Közös Agrárpolitika Stratégia Terv végrehajtása iránt.

A kabinet egyetért azzal, írta a 24.hu, hogy Nagy István agrárminiszter a 2014–2020 programozási időszakra vonatkozó indikatív támogatási keretösszegekről, a kötelezettségvállalási szükségletről szóló kormányhatározat szerinti, a Vidékfejlesztési Programra megállapított maximális kötelezettségvállalási szintet 2023. december 31. napjáig 300 milliárd forinttal túllépje.

Orbán Viktor egyúttal visszavonta a kormány december közepén kiadott határozatát, amely május végéig erre a célra 100 milliárdos túllépést hagyott jóvá. A Világgazdaság szerint a jogszabályok érelmében a Vidékfejlesztési Program végrehajtásának maximális kötelezettségvállalási szintje eddig 3142,8 milliárd forint volt - jegyezte meg a lap.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

agrár szektor

mezőgazdaság

vidékfejlesztés