Történelmi pillanat: rekordokat döntöttek a magyarországi naperőművek

Portfolio   
  Megosztom
Történelmi pillanat: rekordokat döntöttek a magyarországi naperőművek

Többször is megdőlt a napenergia-termelési rekord Magyarországon az elmúlt napokban, ezzel összefüggően a megújuló/tiszta források aránya és az országos áramexport nagysága is ismét új csúcsra emelkedett - számolt be róla a Portfolio.

Ahogy a portál írja, először április 21-én pénteken a déli 12 óra előtti negyedórás időszakban 2445,37 MW-ra emelkedett, majd szombaton a 11:15-től kezdődő negyedórában elérte a 2536,50 MW-ot, egy nappal később, vasárnap dél körül pedig rövid ideig 2538,38 MW volt a hazai nagy (50 kW feletti) kereskedelmi célú naperőművek termelése az átvitelirendszer-irányító Mavir honlapján található nettó kereskedelmi elszámolási mérési adatok alapján. Az ezeket megelőző legutóbbi csúcsdöntés több mint egy hónapja, március 18-án volt, amikor szintén a 11:45 és 12:00 közötti időszakban 2372,10 MW-ig nőtt a napelemparkok termelése.

Energiaexportőri pozícióban Magyarország? Rekord tempóban bővül a hazai naperőmű-állomány is. Hogy mire számítanak a szakemerek még? Erről többet a Portfolio teljes cikkében olvashatunk.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

portfolio

napenergia

napenergia-termelés

áramexport

napelem