Váratlan változás a magyar nyugdíjaknák: erre sokan nem készültek

HelloVidék   
  Megosztom
Váratlan változás a magyar nyugdíjaknák: erre sokan nem készültek

Hogy mennyire jó vagy rossz Magyarországon nyugdíjba menni, mit mutatnak a számok? Az öregségi nyugdíjellátás havi átlagos összege tavaly év elején 164 102 forint volt. Viszont nagyon a területi különbségek.

Budapesten az átlagos öregségi nyugdíj megközelíti a 200 ezer forintot, de Pest megyében és a Közép-Dunántúlon is az országos átlag fölötti összeget kapnak a nyugdíjasok. Viszont a dél-alföldi régióban ezaz összeg a 150 ezret se éri el - írja a Növekedés.hu.

A különbségek az utóbbi években kicsit nőttek is.

A KSH adatai alapján tavaly saját jogon járó nyugdíjban és ellátásban 2,3 millió ember részesült. Közülük úgy

Az utóbbi két évben látványosan nőtt azoknak a köre, akik legalább 240 ezer forintot kapnak egy hónapban. Ez a tábor 2020-ban 166 ezerre rúgott, tavaly év elején viszont már 291 ezerre. Csak azoknak a köre, akik több mint havi 300 ezer forint ellátást kapnak átlépte a 123 ezret - írja a lap.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nyugdíj

nyugdíj ellátás