Figyelem: ismét lecsaptak a telefonos csalók, mutatjuk a legújabb átverős trükköt

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem: ismét lecsaptak a telefonos csalók, mutatjuk a legújabb átverős trükköt

Az elmúlt napokban ismét több online csalás történt a Jászkunságban. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékesei újra felhívják a figyelmet, hogy ne dőljünk be a csalóknak, legyünk óvatosak és figyelmesek az online térben - közölte a szoljon.hu.

Ahogy a portál írja, a megyében három olyan eset történt, amikor a hívó fél banki alkalmazottnak adta ki magát, majd arról tájékoztatta a sértetteket, hogy gyanús utalások történtek a számláikon.

Az érintettek mind bedőltek ennek a trükknek, hiszen a pénzüket féltve nem gondolták végig, hogy az adatok a bank részére elérhetőek, miért kellene azokat nekik megadni, vagy azokat egyeztetni. Mégis megadták személyes adataikat, a számlához tartozó belépő kódot, sőt, egyik esetben egy alkalmazás letöltésére kérték a sértettet, ő belépett, netbank azonosítóját meg is adta. Mindhárom esetben le is vették a pénzt a bankszámláról

– mondta a portálnak Mári Ilona, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

csalás

csalások

jász-nagykun szolnok megye

jász-nagykun szolnok vármegyei rendőr-főkapitányság