Se csoki se hírlap: újabb szolgáltatásokat szüntet meg vidéken is a Magyar Posta

HelloVidék   
  Megosztom
Se csoki se hírlap: újabb szolgáltatásokat szüntet meg vidéken is a Magyar Posta

A Magyar Posta hírlapüzletága sorra értesíti a kiadókat, hogy befejezi a nyomtatott lapok árusítását – írta a Magyar Hang. Az állami vállalat a működés racionalizálásával indokolta a döntést.


 


 

A Magyar Hang információi szerint a postaboltok is bezárnak, azaz csokoládét vagy más terméket sem lehet ott vásárolni, kizárólag a hagyományos postai szolgáltatásokra koncentrálnak majd. A döntéssel nagyjából 550-600 postán szűnik meg az újságok értékesítése; ezeken a helyeken hetente több tízezer különféle lapot adtak el.

Két éve a Magyar Posta megszüntette a napilapok kézbesítését is, azóta a Médiaworks-höz tartozó cég vette át ezt a feladatot. Akkor a vállalat azt közölte: a hírlapforgalmazás nem közszolgáltatás, hanem üzleti tevékenység, és nem kötelezi törvény őket ennek a feladatnak az elvégzésére.

Arról, hogy a hírlapforgalmazás mekkora pénzt hozott a Postának, a lap csak 2019-es adatot talált: akkor 8.6 milliárd forint bevételük volt erről a területről. A Magyar Hang szerint a hírlapfogalmazás megszüntetése azért is meglepő, mert a 2021-es üzleti évet 220 milliárdos nettó árbevétel mellett közel 14 milliárdos adózott eredménnyel zárta az állami cég (a tavalyi mérleg csak májusban várható).

A váratlan döntés azonban valószínűleg több kiadónak is jelentős bevételkiesést okoz majd.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

magyar posta

forgalmazás

kínálat

hírlap