Titokban árulják Törőcsik Mari velemi házát: áron alul, ennyiért lehet megvenni

HelloVidék   
  Megosztom
Titokban árulják Törőcsik Mari velemi házát: áron alul, ennyiért lehet megvenni

Titokban árulják Törőcsik Mari egykori otthonát. A Blikk információja szerint a két éve elhunyt művésznő lánya szeretne túladni a Vas vármegyei zsákfalu főutcáján található családi házon, ám egyelőre nyilvánosan nem hirdeti édesanyja egykori otthonát. Emlékház nem lesz belőle, mert az önkormányzatnak a szűkös költségvetés miatt nincs pénze az ingatlan megvételére - írja a Blikk .

A Nemzet Színésze, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett háromszoros Kossuth-díjas Törőcsik Mari egykori kollégái és kedves barátai környezetéből megtudta meg a Blikk, hogy a nagyjából 120 négyzetméteres házat (1450 négyzetméteres telekkel) - amit a színésznő haláláig rendben tartott - 45 millió forintért adná el a színésznő lánya, Teréz. Ajánlatot azonban eddig csak a falubelieknek, szóban tett.

A lapnak nyilatkozott egy, a környéken jól ismert építési vállalkozó is, aki azt mondta, hogy mivel a ház - más eladó velemi házakkal ellentétben - rendben volt tartva, akár 60 millió forintot is érhet.

Megjegyezték, a ház 2014 óta Törőcsik Mari lányáé, ám a házban a színésznő halála óta csak a szomszéd járt, szellőztetni. Közben pedig ott porosodnak a Nemzet Színésze, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett háromszoros Kossuth-díjas művésznő relikviái is, melyekkel senki nem foglalkozik.

Hozzátették, emlékház nem lesz belőle, márcsak azért sem, mert az önkormányzatnak a szűkös költségvetés miatt nincs pénze az ingatlan megvételére.

Címlapkép forrása: MTI

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

törőcsik mari

törőcsik mari utca

velem

ingatlan