Halálos áldozatot követelt a tűz Isaszegen: tűzoltók találták meg az áldozat testét

MTI   
  Megosztom
Halálos áldozatot követelt a tűz Isaszegen: tűzoltók találták meg az áldozat testét

Halálos áldozatot követelt a tűz Isaszegen: egy kigyulladt melléképületből egy ember könnyebb füstmérgezéssel ki tudott jönni, egy középkorú nő holttestét viszont a tűzoltók találták meg - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Hajnali negyed háromkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy családi házzal egybeépített melléképület Isaszegen

- írta Mukics Dániel tűzoltó alezredes. Hozzátette: két járművel tíz tűzoltó vonult a Damjanich utcába, ahol egy 150 négyzetméteres családi házzal egybeépített 30 négyzetméteres melléképület égett teljes terjedelmében.

Az életvitelszerűen lakott melléképületben a tűz keletkezésekor két ember tartózkodott, egyikük nem tudott kimenekülni, holttestét a tűzoltók találták meg. Oltás közben egy gázpalackot is kihoztak a melléképületből, megelőzve ezzel egy robbanást. A tűzoltók megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek a családi házra, majd fél óra alatt megfékezték a tüzet

- tájékoztatott a szóvivő. A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

A közleményben figyelmeztettek: évente több mint hétezer lakóépület gyullad ki Magyarországon, mégis csak elenyésző számban használnak otthon füstérzékelőt. Pedig ahol van füstérzékelő, ott a tűz keletkezésekor tudomást szereznek róla, így hamarabb meg tudják fékezni, időben ki tudnak menekülni; ahol volt füstérzékelő, ott nem történt tragédia, sérülés, de még nagyobb tűz sem volt

- hangsúlyozta Mukics Dániel.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

országos katasztrófavédelmi főigazgatóság

isaszeg

lakástűz