Több száz millió forint támogatást kaptak ezek a települések: most kiderül, miért

MTI   
  Megosztom
Több száz millió forint támogatást kaptak ezek a települések: most kiderül, miért

Energetikai korszerűsítés kezdődhet Újszász, Fegyvernek és Tiszaszentimre több önkormányzati intézményében - közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft..

A tájékoztatás szerint az önkormányzatok a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázaton nyertek el európai uniós támogatást a beruházásokra: Újszász több mint 240 millió, Fegyvernek és Tiszaszentimre pedig csaknem 170-170 millió forintot. A közbeszerzési eljárás mindhárom településen folyamatban van

- írták.

A projektek célja a havi kiadások mérséklése, a környezettudatosabb működés, a hazai megújulóenergia-hasznosítás arányának növelése

- közölték.

Újszászon a tervek szerint a jövő év március 31-ig energetikai korszerűsítést végeznek a Damjanich úti könyvtárban és az Akácfa úti szociális otthonban. Fegyverneken az Ady Endre úti közösségi ház, valamint a Szent Erzsébet úti művelődési ház és az ahhoz tartozó iroda épülete újul meg a tervek szerint 2024. június 30-ig. Tiszaszentimrén a Petőfi utcai művelődési ház és könyvtár, továbbá a Kisfaludy közben lévő tornaterem és könyvtár épülete lesz korszerűbb, szintén a jövő év júniusának végéig.

A beruházások során kicserélik a külső nyílászárókat, hőszigetelik a külső falat és a padlásfödémet, korszerűsítik a fűtést, napelemes rendszert telepítenek. Emellett Tiszaszentimrén akadálymentesítés és két épület esetében azbesztmentesítés is történik, Újszászon pedig hőszivattyút is telepítenek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tiszaszentimre

fegyvernek

újszász

beruházás

fejlesztés

jász-nagykun szolnok megye