Több száz millió forint támogatást kaptak ezek a települések: most kiderül, miért

MTI   
  Megosztom
Több száz millió forint támogatást kaptak ezek a települések: most kiderül, miért

Energetikai korszerűsítés kezdődhet Újszász, Fegyvernek és Tiszaszentimre több önkormányzati intézményében - közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft..

A tájékoztatás szerint az önkormányzatok a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázaton nyertek el európai uniós támogatást a beruházásokra: Újszász több mint 240 millió, Fegyvernek és Tiszaszentimre pedig csaknem 170-170 millió forintot. A közbeszerzési eljárás mindhárom településen folyamatban van

- írták.

A projektek célja a havi kiadások mérséklése, a környezettudatosabb működés, a hazai megújulóenergia-hasznosítás arányának növelése

- közölték.

Újszászon a tervek szerint a jövő év március 31-ig energetikai korszerűsítést végeznek a Damjanich úti könyvtárban és az Akácfa úti szociális otthonban. Fegyverneken az Ady Endre úti közösségi ház, valamint a Szent Erzsébet úti művelődési ház és az ahhoz tartozó iroda épülete újul meg a tervek szerint 2024. június 30-ig. Tiszaszentimrén a Petőfi utcai művelődési ház és könyvtár, továbbá a Kisfaludy közben lévő tornaterem és könyvtár épülete lesz korszerűbb, szintén a jövő év júniusának végéig.

A beruházások során kicserélik a külső nyílászárókat, hőszigetelik a külső falat és a padlásfödémet, korszerűsítik a fűtést, napelemes rendszert telepítenek. Emellett Tiszaszentimrén akadálymentesítés és két épület esetében azbesztmentesítés is történik, Újszászon pedig hőszivattyút is telepítenek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tiszaszentimre

fegyvernek

újszász

beruházás

fejlesztés

jász-nagykun szolnok megye