Később robbant be az idei eperszezon: itt hamarosan nyitnak a Szedd magadok

HelloVidék   
  Megosztom
Később robbant be az idei eperszezon: itt hamarosan nyitnak a Szedd magadok

Az eperkedvelőknek jó hír, hogy elkezdődött a hazai eperszezon is, a legtöbb helyen már magyar gyümölcsöt kapni. Igaz, még csak a fóliában nevelt fajtákat. Sorra pakolnak ki az árusok a főutak mentén és a bevásárlóközpontok parkolóiban. A kínálatban megtalálható minden formájú és fajtájú, hazai, helyi és importgyümölcs is - írta a Kisalföld.

Elkezdődött a hazai eperszezon is, a legtöbb helyen már magyar gyümölcsöt kapni. Igaz, még csak a fóliában nevelt fajtákat.

Bátori Mária, aki Abdán, a főút mentén árulja az epret, ahogy a Kisalföldnek elárulta:

Sajnos kényes gyümölcs, nehéz frissen tartani, így a több­naposat kedvezményesen adjuk. A másnapos eper kevésbé szép a szemnek, ezért most 1990 forint kilója. A frissen szedett kisebb szemű pedig 2790, míg a nagyobb 3490 forintba kerül.

Második éve termeszt epret az Abdai Börcsi Eper csapata Abda határában, másfél hektáron kilenc fóliasátorban és szabadföldön.

Magunk termeljük, gondozzuk az ültetéstől kezdve a szedésen át. A megyében később indult be az eperszezon, április végén szedtük le az első szemeket. Jövő héten robban be igazán az érés nálunk is. Akkor viszont kicsi szedőcsapatunknak még nagyobb fokozatra kell kapcsolnia

– mondta el Zsolt, az Abdai Börcsi Eper tagja.

A fóliasátrakban szépen érik, de egy-két hét múlva már a szabadföldi ültetvényről is lehet csemegézni.

Még várni kell a Szedd magadokra!

A szabadföldi eper érése a hűvös tavasz miatt késik. Győr-Moson- Sopron Szedd magad! kertjeinek többsége egy-két hét múlva nyitja meg kapuit: Vámosszabadi, Koroncó, Csikvánd, Gyömöre, Győrszemere, Győrzámoly, Tét, Jobaháza, Rábapatona, Bágyogszovát, Rajka, Bezenye határában, valamint Mosonmagyaróváron, Fertőszent­miklóson, Kópházán, Balfon, Egyházasfalun és Héderváron. A nyitvatartási időket a földek honlapján vagy Facebook-oldalukon nézhetik meg.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

eper

eperszezon

mezőgazdaság

magyar eper

infláció

mezőgazdaság