Lehetetlen helyzet: csökkenteni kellene a magyar borok árát, de így is ráfizetéses a termelés

HelloVidék   
  Megosztom
Lehetetlen helyzet: csökkenteni kellene a magyar borok árát, de így is ráfizetéses a termelés

Nagy a nyomás a kiskereskedelmi láncok részéről a borpiacon – értesült a Világgazdaság. A bor- és szőlőtermelők számára ugyanakkor most nemhogy az ármérséklés, de az áremelés elmaradása is végzetes lehet, írja a Világgazdaság. 

A kereskedelmi láncok azzal érvelnek az árcsökkentés mellett, hogy vannak olyan nyersanyagok, amelyeknél elkezdődött az árcsökkenés, és ezért az azokból készült élelmiszerek elkészítésének költsége is alacsonyabb lett

- értesült a Világgazdaság több ágazati szereplőtől is. A borászok azonban arra hivatkoznak, hogy a borágazatban máshogy zajlottak az árképzések, mint a tej- és tejtermékek piacán: a borászok nem emeltek olyan mértékben az átadási áron, mint a tejfeldolgozók, sőt, még a bekerülési ár emelkedésénél se növeltek nagyobb mértékben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

borászok

borpiac

magyar borok

költségek

áremelkedések