Rengeteget vártak erre Gyulán: közel 300 millió forintot költöttek a projektre

MTI   
  Megosztom
Rengeteget vártak erre Gyulán: közel 300 millió forintot költöttek a projektre

Befejeződött az egykori alispáni lak helyén, mintegy 300 millió forint uniós támogatásból létrehozott játszóház kialakítása Gyulán - közölte a projektgazda.

A vár, a Várfürdő, az Almásy-kastély, a jelentősebb fürdővárosi szállodák és a román ortodox templom közelében, a Szent Mikós parkban kialakított turisztikai attrakcióra a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (ginop) keretéből nyerték el a támogatást. Ezt az önkormányzat mintegy 50 millió forint saját forrással egészítette ki

- írták.

A látogatókat mintegy 1000 négyzetméteren elterülő, parkosított kert, valamint a több mint 300 négyzetméteres épület játék- és szórakoztatóelemekkel felszerelt termei várják. Az attrakciók jelentős része fedett vagy zárt helyen kapott helyet, így azok a turisztikai szempontból nehezen hasznosítható időszakokban is használhatók lesznek.

A helyi Futizo Kft. által végzett kivitelezés során helyreállították és felújították a tetőszerkezetet, parkosított udvart alakítottak ki, továbbá felújították a pincét. Az épületben különböző tematikájú termek kaptak helyet: zsúrterem, gamerterem, népmeseszoba és könyvsarok, mászószoba, minipolis, babyszoba, pelenkázó- és szoptatóhelyiség, valamint ajándékbolt és kávézó.

Az udvaron fedett színpadot, "harci pályát", extreme-pályát, buborékfoci-pályát, bográcsozót, szalonnasütőt, valamint bringóhintó- és airwheel kölcsönzőt alakítottak ki. A pincehelyiségben "szülőmegőrző" vendéglátóhelyet létesítettek, ahol a gyermekek időtöltése alatt a szülők étel- és italfogyasztással tölthetik idejüket.

A műemléki védettség alatt álló épület az 1801-es nagy tűzvész után, id. Cziegler Antal uradalmi építész tervei alapján, copf stílusban épült. Leghíresebb lakója Szombathelyi Antal alispán (1802-1862) volt, akit az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején Kossuth Lajos nevezett ki Békés vármegye kormánybiztosává.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyula

támogatás

játszóház

fejlesztés

beruházás