Súlyos a helyzet: ezt okozza a rengeteg építkezés a Balatonon, nincs okunk örülni

HelloVidék   
  Megosztom
Súlyos a helyzet: ezt okozza a rengeteg építkezés a Balatonon, nincs okunk örülni

Évek óta minden szezon elején érkeznek a hírek, hogy újabb és újabb nagy beruházások, építkezések vannak a Balaton környékén. Egyre többen félnek, hogy ezzel viszont nem a fejlődés útjára lép a Balaton, hanem feléljük a jövő generáció Balatonját. Mi igaz ebből? Hol van a fejlődés határa? És hol van a Balaton tűrőképességének határa? Ezt járta körbe a Szabadon.

Feléljük a jövő generációjának a Balatonját a tó körüli építkezésekkel, állítják a szakértők. Nincs egységes koncepció a Balaton fejlesztésére, mindenki a maga területével és érdekeivel foglalkozik csak, az építkezések ugyanakkor a Balaton tűréshatárát feszegetik.

Mosolygó Balatonföldvárért Egyesület másodszor támadta meg a beruházást a bíróságon. Szerintük jogszerűtlen az építkezés, minden társadalmi egyeztetés elmaradt ugyanis.

Bahart eladta a csopaki kikötőt, az új tulajdonos elzárta a nyilvánosság elől azt, mondván, építési terület, és egy 250 méteres kőszórást tervez a vízbe építtetni.

Zlinszky András ökológus, limnológus, a Szabadbalaton alapítója a kérdésre, hogy lehet-e még további kikötőket építeni a Balatonnál, elmondta, hogy

lehetni lehet, de hogy kell, az egyáltalán nem biztos. Probléma, hogy a vizet próbálják a hajókhoz igazítani, nem a hajókat a vízhez, a Balatonra nem valók ugyanis tengeri hajók, melyek a mélyebb vizen tudnak közlekedni. A Balaton már most lélegeztetőgépen van.

A teljes adás itt látható:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

videó

tűréshatár

építkezések

környezetkárosítás