Súlyos a helyzet: ezt okozza a rengeteg építkezés a Balatonon, nincs okunk örülni

HelloVidék   
  Megosztom
Súlyos a helyzet: ezt okozza a rengeteg építkezés a Balatonon, nincs okunk örülni

Évek óta minden szezon elején érkeznek a hírek, hogy újabb és újabb nagy beruházások, építkezések vannak a Balaton környékén. Egyre többen félnek, hogy ezzel viszont nem a fejlődés útjára lép a Balaton, hanem feléljük a jövő generáció Balatonját. Mi igaz ebből? Hol van a fejlődés határa? És hol van a Balaton tűrőképességének határa? Ezt járta körbe a Szabadon.

Feléljük a jövő generációjának a Balatonját a tó körüli építkezésekkel, állítják a szakértők. Nincs egységes koncepció a Balaton fejlesztésére, mindenki a maga területével és érdekeivel foglalkozik csak, az építkezések ugyanakkor a Balaton tűréshatárát feszegetik.

Mosolygó Balatonföldvárért Egyesület másodszor támadta meg a beruházást a bíróságon. Szerintük jogszerűtlen az építkezés, minden társadalmi egyeztetés elmaradt ugyanis.

Bahart eladta a csopaki kikötőt, az új tulajdonos elzárta a nyilvánosság elől azt, mondván, építési terület, és egy 250 méteres kőszórást tervez a vízbe építtetni.

Zlinszky András ökológus, limnológus, a Szabadbalaton alapítója a kérdésre, hogy lehet-e még további kikötőket építeni a Balatonnál, elmondta, hogy

lehetni lehet, de hogy kell, az egyáltalán nem biztos. Probléma, hogy a vizet próbálják a hajókhoz igazítani, nem a hajókat a vízhez, a Balatonra nem valók ugyanis tengeri hajók, melyek a mélyebb vizen tudnak közlekedni. A Balaton már most lélegeztetőgépen van.

A teljes adás itt látható:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

videó

tűréshatár

építkezések

környezetkárosítás