Fontos bejelentést tett a kormány: ez lesz a rezsicsökkentéssel és a napelemesekkel, itt a dátum

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos bejelentést tett a kormány: ez lesz a rezsicsökkentéssel és a napelemesekkel, itt a dátum

2023. szeptember 13-án 16:30-ra hirdetett Kormányinfót Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra. A Kormányinfó megszokott időpontját a csütörtök délelőtti Demográfiai Csúcs miatt hozták korábbra.


 


 

A holnapi budapesti Demográfiai Csúcs fontos kérdéseket tárgyal, olyanokat, melyek Európában jelenleg nem kapnak kellő figyelmet - kezdte a tájékoztatóját a szerda délutáni kormányinfón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Magyarországon 1,23 volt a termékenységi arányszám egy évtizede, mostanra 1,59-re nőtt - ez az EU-n belül a legmagasabb szám, írja a Pénzcentrum.

Az inflációval is foglalkoztak ma: minden nehézség ellenére az egy számjegyű infláció novemberre, de legkésőbb decemberre teljesülhet a kormány szerint. Gulyás Gergely elmondta,

aggasztó jel, hogy a benzin ára egyre magasabb, ennek oka, hogy ötszörös áron hozzuk be az országba az ukrán csővezetéken. Ez az emelés a fogyasztói árban is megjelenik természetesen.

A napelemek ügyével is foglalkozott a kormány: újraértékelték a korábbi döntésüket, a jövőre nézve szeptember 7. utáni igénybeadóknak az éves elszámolást alkalmazzák, akik azonban az igényt ez előtt benyújtották, azaz 2023. szeptember 7. előtt,

Olcsóbb lett az orosz import gáz, arra a kérdésre, hogy mi lesz ezután a lakossági gázárakkal, Gulyás Gergely azt válaszolta,

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kormányinfó

gulyás gergely

benzinár

infláció

csok