Magyarország tisztul: felszámolják az illegális hulladéklerakó helyeket

HelloVidék   
  Megosztom
Magyarország tisztul: felszámolják az illegális hulladéklerakó helyeket

Az illegális hulladéklerakók felszámolását támogatja az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Az Országos Hulladékgazdálkodási Terv céljainak megvalósítása érdekében a tárca mintegy 240 millió forint támogatást bocsát a települési önkormányzatok rendelkezésére.

A támogatás célja a közterületen lévő, illegálisan lerakott hulladék felszámolásának elősegítése, melyet a minisztérium prioritásként kezel, ezért „Az illegális hulladéklerakók felszámolása" című pályázat tervezése során arra törekedett, hogy az ország teljes területén, a települési önkormányzatok lehető legszélesebb körének legyen lehetősége pályázni, derül ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményéből.

A pályázók egyszeri, vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek, amelynek teljes összegét előfinanszírozás keretében kapják meg a települések. Az egy pályázattal elnyerhető támogatás összege legalább 500.000, legfeljebb 3.000.000 forint.

A pályázat benyújtásának időszaka: 2019. 01. 28. – 2019. 02. 28. Pályázni a benyújtási időszakon belül a rendelkezésre álló 240 millió forint forrás kimerüléséig lehet.

A pályázati kiírás és az ahhoz kapcsolódó dokumentumok a kormány weboldaláról tölthetőek le és a támogatással kapcsolatban felvilágosítást a kkszf.szerzodes@itm.gov.hu e-mail címen kérhetnek az érdeklődők.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

támogatás

hulladék

hulladékkezelés

szemét