Tucatjával garázdálkodnak a szarvasok Heves megyében

HelloVidék   
  Megosztom
Tucatjával garázdálkodnak a szarvasok Heves megyében

Szarvasok portyáznak egy Heves megyei óvodában, a vadállatok semmit sem kímélve randalíroznak, a 800 méterre elhelyezett vadetetőre pedig rá sem hederítenek - írja a Kékesonline.

A portál szerint csoportosan garázdálkodnak a Heves megyei szarvasok egy siroki óvoda környékén, ahol a fajátékok és a növények sem maradnak kíméletlenül. Az állatokat a helyi webkamerák is lencsevégre kapták, a felvételek szerint 5-6 állat látogatja rendszeresen a települést, de az atv.hu információi szerint a községen ennél lényegesen több, 40-50 négylábú visszatérő vendég megfordul.

A pimasz elkövetők már több mint 350 ezer forintos kárt okoztak a növények megtépázásával és a kerítések megrongálásával. Bár több módszert bevetettek az állatok elriasztására, azok mind hatástalannak bizonyultak: a hálóval bevont tuják, az ultrahangos vadriasztás és a riasztólövések sem rettentették el a károkozó állatokat.

Már tavaly is be-be járogattak hozzánk a szarvasok, ám idén nagyon elszemtelenedtek

– panaszkodott Tuza Gábor polgármester, majd hozzáfűzte, hogy a kerítés 3 méteres megmagasításával sem sikerült távol tartani az agancsos állatokat az óvodaudvartól, mivel a kreatív szarvasok a kerülőútakat felfedezve továbbra is beosonnak a kert gyümölcsfáinak kérgét megcsócsálni. Az óvoda mellett már a lakótelepet és a dohányboltot is megkörnyékezték.

Az éj leple alatt settenkedő vadállatok minden bizonnyal élelem után kutatnak, azonban kérdéses, hogy miért kerülik el nagy ívben a 800 méterre található vadetetőt, ahova folyamatosan friss takarmány van kikészítve. A város vezetése mindenesetre abban bízik, hogy a fakérgek lemeszelésével orvosolható a probléma, a mész kellemetlen íze talán elrettentheti a vadállatokat a további rongálástól.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szarvas

óvoda

heves

kár

károkozás

rongálás

vadállat