Akié a fa, annak kell metszeni: megkezdődött a fák gallyazásának ideje

HelloVidék   
  Megosztom
Akié a fa, annak kell metszeni: megkezdődött a fák gallyazásának ideje

Megkezdődtek az élet- és vagyonvédelmet, valamint az áramellátás biztonságát szolgáló gallyazások, megyeszerte folynak majd a munkák az elkövetkezendő időszakban.

Megkezdődött a fák gallyazásának ideje, ezért az E.ON arra kér minden ingatlantulajdonost, hogy ne feledkezzenek meg a teendőről. A viharos időjárás ugyanis egyre gyakoribb és ilyenkor a védőtávolságon belülre nőtt faágakat a szél hozzácsapja a villamos vezetékekhez, nagyobb ágak szakadnak le, fákat csavar ki tövestől a szél. Ez sok családnál okoz súlyos károkat, az áramszolgáltatásban pedig üzemzavarokat. Az E.ON szakemberei szeretnék megelőzni ezeket az áramszüneteket, ebben a fák tulajdonosainak segítségét is kérik, írja a Bama.hu.

A faágak eltávolítására elsősorban az ott lakók biztonságának megóvása érdekében van szükség.

– mondta Varga Ivett, az E.ON kommunikációs munkatársa.

Ha az ágak elérik a vezetéket, pusztán a növény érintése, illetve a környezetében való tartózkodás is rendkívüli kockázatot, életveszélyes helyzetet teremthet. Az életvédelem mellett az ellátás biztonsága miatt is szükséges intézkedni olyan esetekben, amikor a fák a vezetékek biztonsági övezetében vannak; ha ugyanis az ágak a vezetékekhez csapódnak, komoly áramkimaradásokat okozhatnak.

Fontos tudni, hogy a biztonsági övezetben lévő növényzetet az ingatlantulajdonosnak – mint a növényzet tulajdonosának – kell rendszeresen gondoznia. Ha ez nem történik meg, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. szerződött, közbeszerzési szabályok szerint kiválasztott vállalkozóval (előírás a kertészeti végzettség), saját költségére végezteti el a gallyazást, az élet- és vagyonbiztonság érdekében.

Ütemezett, előre tervezett munkák esetén, annak megkezdése előtt az önkormányzatot a szükséges és várható beavatkozásokról értesítik.

Az E.ON arra kér minden kerttulajdonost, hogy, mint azt a vonatkozó szabályozás is előírja, a vezeték biztonsági övezetébe ne ültessenek olyan fát, mely megnőve, kifejlett állapotában az elektromos vezetéket veszélyezteti, és balesetveszélyes helyzetet teremt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fa

gallyazás

metszés

e.on