Akkus géped van? Így tárold, hogy sokáig tudd használni!

HelloVidék   
  Megosztom
Akkus géped van? Így tárold, hogy sokáig tudd használni!

Mi a megfelelő hőmérséklet az akkus kerti gépek tárolására? Esőben használhatjuk őket? Optimálisan töltjük az akkukat? És vajon van még más is, amivel érdemes lenne tisztában lennünk? Bár kerti növényeink épp téli álmot alszanak és az ablakon kitekintve sem a tavasz rohamos közeledte jut eszünkbe, mégis hamarosan egyre több időt tölthetünk el kint az otthonunk körül családtagjainkkal és barátainkkal. Épp ezért nemcsak a téli szendergésből ébredő növényvilág igényel törődést, hanem a kerti gépeink is. A STIHL most tippeket ad ahhoz, hogyan tároljuk akkumulátoros gépeinket a maximális élettartamuk elérése érdekében.

Tavasztól késő őszig szinte minden hétre jut valamilyen kerti teendő, végre egyre több időt tölthetünk a szabadban kertünk és növényeink ápolásával. Ezért fontos, hogy milyen gépekkel vesszük magunkat körül és azokat hogyan tároljuk. Az akkumulátoros kerti gépek a kiváló teljesítményük mellett számtalan előnnyel rendelkeznek. Használatukkal többek között megszabadulunk a füsttől és a zajoktól, amelyet bizonyára a környezetünk is értékelni fog.

Tippek az akkus gépek hosszabb időtartamú használata érdekében:

1. Az akkut nem szükséges teljesen lemeríteni első használat előtt!

Jó hír, hogy megvásárlásuk után azonnal használatba vehetők, a hagyományos akkukkal ellentétben már nincs szükség kisütésükre, majd a teljes feltöltésre.

2. Ne várjuk meg, hogy az akkuk lemerüljenek!

A mai modern technológián alapuló akkumulátorokat nem szükséges 100 százalékosra feltölteni. Nem kell oda figyelni sem a töltési ciklus hosszára, sem a kisütésre, mert ezek az akkumulátorok bármikor tölthetők, akár 5-10 perces résztöltéssel, akár a teljes töltési ciklus végéig is. A LED-es töltöttségjelző ebben nagy segítséget nyújt, gombnyomásra kijelzi az akkumulátor töltöttségi állapotát, és a töltési folyamatról is tájékoztat.

3. Az akkut tartsuk távol a nedvességtől, párától!

Az akkumulátorokat közvetlen időjárási tényezőktől (erős napsütés, nagy meleg, eső, fagy) óvni kell. Tiszta, száraz, vegyszerektől mentes helyen tároljuk őket, így várható a leghosszabb élettartam. Az ideális töltöttségi szint hosszabb tárolás esetén 30 százalék.

4. Tárolásukhoz biztosítsuk a megfelelő hőmérsékletet!

A lítium-ionos akkumulátorok tárolás közben alig veszítenek a töltöttségükből, 0 fok alatti hőmérséklet esetén azonban hamar lemerülnek. Éppen ezért fontos odafigyelnünk arra, hogy ideális hőmérsékleten tároljuk gépeinket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

akkumulátor

gép

tárolás

otthon

kert