Folytatódik az invázió: idén is mindent ellepnek a poloskák?

24.hu   
  Megosztom
Folytatódik az invázió: idén is mindent ellepnek a poloskák?

Már csütörtökön húsz fok felé emelkedhet a hőmérő higanyszála, ami kedvez a hazánkban egyre több helyen felbukkanó poloskáknak. Idén még több kártevőre lehet számítani, de nem csak a földeken, hanem szerte az országban - derült ki a 24.hu cikkéből.

Idén számolnunk kell azzal is, hogy megjelenek úgynevezett inváziós rovarok, mint például az ázsiai márványpoloska, a harlekin katica, és egyre több új lepkefaj teheti tönkre a növényeket, a vetést és a termést is – figyelmeztetett Merkl Ottó biológus.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

földek

vetés

vetemény

rovarok

kártevők

poloska

poloska-invázió

felkészülés

megelőzés