Újító ötleteket keresnek a magyar mezőgazdaságnak

Agrárszektor   
  Megosztom
Újító ötleteket keresnek a magyar mezőgazdaságnak

Közel 140 nevezés érkezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal által közösen meghirdetett, Gazdálkodj okosan! - NAK Agrotech Hackathonra.

A verseny célja, hogy az egyetemisták, pályakezdők és startupok megszólításával felhívja a figyelmet az agráriumban rejlő innovációs lehetőségekre – mondta el Győrffy Balázs, a NAK elnöke az agrárszektor.hu-nak adott keddi interjújában.

A verseny segítségével bemutatják a fiatal generációnak, hogy az agrárszektorban is a legújabb technológiákat használják, tehát nem az az elavult terület, ahogy sokak fejében létezik. Ezzel a mezőgazdaság népszerűsítése is cél, valamint az is, hogy a legjobb, legújabb megoldások helyet találjanak maguknak az agráriumban, lehetővé téve az ágazat fejlődését.

A verseny különlegessége, hogy a szélesebb látásmód érdekében nem csak agrár szakterületről vártak jelentkezőket. Így nagy eséllyel hozhat sikert egy más szektorban már működő jó megoldás átültetése az agráriumba.

A hackathon segítséget nyújt a csapatoknak abban, hogy javarészt ötletfázisban lévő kezdeményezéseikről – legyen az termék vagy szolgáltatás – azonnali visszajelzéseket, tanácsokat kapjanak és a validáció felé vehessék az irányt. A 24 órás verseny keretein belül a jelentkező csapatok mentorok segítségével tökéletesíthetik ötleteiket, majd a verseny végén kell azt bemutatniuk egy szakmai zsűri előtt.

A versenyen tematikus workshopok és olyan mentorok, szakemberek, valamint a NAK szakértői gárdája állnak a versenyzők rendelkezésére, akik segítségükre lesznek, ha elakadnak az ötlet kidolgozásában. A versenyen bemutatott megoldásokat a zsűri értékeli, arról pedig a köztestület dönt, hogy szeretne-e további együttműködést a versenyzőkkel. Kimondott cél, hogy a verseny során kiválasztott innovatív megoldások – akár kamarai szolgáltatás formájában – beépüljenek a hazai agrárszektorba.

A NAK vezetője elmondta: a Nemzeti Agrárkamara és a Design Terminal közös célja egy olyan hosszú távon működő, összetett agrárinnovációs program kialakítása a Kárpát-medencében, amely a leghatékonyabban segíti az agrár témájú ötletek megvalósulását.

Győrffy szerint a hazai agráriumnak meg kell találnia a kitörési pontokat változó világunkban. Ez csak az innováció eszközeinek segítségével kifejlesztett speciális, magas hozzáadott értékű termékekkel és szolgáltatásokkal lehetséges. Kiemelte: a hosszú távú cél a magyar gazdák versenyképességének növelése, a mezőgazdasági termelés fenntarthatóságának megteremtése, valamint az agrárszakemberek utánpótlásának biztosítása.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

agrárium

nak

technológia

startup

hellovidek

agrárszektor.hu

nemzeti agrárkamara

design terminal

győrffy balázs

nak agrotech hackathon