Itt az újabb figyelmeztetés: ha ez így megy tovább, összedől a tápláléklánc

24.hu   
  Megosztom
Itt az újabb figyelmeztetés: ha ez így megy tovább, összedől a tápláléklánc

Világszerte egyre több régióban szenvednek a madarak az élőhelyek átalakulása, a környezetszennyezés és a klímaváltozás miatt. A madarak egyedszám-csökkenése számos jelentős következménnyel járhat, és az egész táplálékláncra komoly hatást gyakorolhat – írja az Esquire cikkére hivatkozva a 24.hu.

A szakértők szerint a háttérben számos tényező áll. Ide sorolható például az, hogy az éghajlatváltozás miatt jelentősen csökken a vizekben táplálék-halak száma; de komoly gondokat pusztulást okoz a műanyagszennyezés is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

madár

madarak

pusztulás

klímaváltozás

tápláléklánc

katasztrófa

éghajlatváltozás