Gazdák figyelem: így módosultak az öntözési eljárások

HelloVidék   
  Megosztom
Gazdák figyelem: így módosultak az öntözési eljárások

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a hatályos jogszabályoknak megfelelően aktualizálta az öntözéssel kapcsolatos vízjogi engedélyezési eljárásokat összefoglaló útmutatóját. A NAK az öntözni kívánó termelők számára ezzel is átláthatóbbá teszi az engedélyhez szükséges alapvető lépéseket.

Az „öntözéses plakát” bemutatja, melyik minisztérium szakmai felügyelete alá tartoznak az engedélyezésben résztvevő vízügyi, környezet- és természetvédelmi, talajvédelmi hatóságok, valamint tartalmazza a vizek vagyonkezelésért felelős vízügyi igazgatóság és az intézmények elérhetőségeit.

Ismerteti az engedélyezési eljárások típusait, hogy mikor kell elvi, létesítési, üzemeltetési, fennmaradási és megszüntetési engedélyt kérni. Megtalálhatóak benne azok a jogszabályok, amelyek alapvetően meghatározzák az engedélyhez szükséges tervdokumentáció szakmai és jogi követelményrendszerét. Tovább az útmutató kitér a vízkészletjárulék és vízszolgáltatási díjak fizetési kötelezettségére, a díjmentes kvótákra és időszakokra, valamint a hosszú távú állami finanszírozási vállalásra.

Az útmutatóban lévő információk tájékoztató jellegűek, ezért az öntözési engedélyeztetési eljárásokban a mindenkor hatályos jogszabályoknak kell megfelelni. Az összefoglaló elérhető a NAK honlapján.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

öntözés

gazdaság

földek

módosítás

agrár

nemzeti agrárgazdasági kamara

termelők

vízjog

engedélyek