Mi folyik Pécsen? Lakott területen lövöldözhetnek a vadászok

HelloVidék   
  Megosztom
Mi folyik Pécsen? Lakott területen lövöldözhetnek a vadászok

Belterületi vadászatra adott engedélyt a rendőrség a kártékony vaddisznóállomány megfékezésére a pécsi Nagydeindoli utcában és a Középdeindol-hegyhát dűlőben, ugyanis több lakossági bejelentés is érkezett az itt lakóktól. A vadak a gyümölcsösökben okoznak óriási károkat - írja a bama.hu.

A lap szerint a vaddisznók már megszokottak a környéken, hajnalban előfordul, hogy több család is dézsmálja a kiskertek gyümölcseit. Az ágakat letépik, a fák kiszáradnak, sok kárt okoznak. Több éjjel is figyelték őket, volt, hogy reflektorral világítottak rájuk, de a vaddisznók nem rettentek meg a fénytől, zavartalanul folytatták a lakmározást. Már 10-15 méteren belülre merészkednek az állatok, nem lehet velük semmit se kezdeni. Nem csak vaddisznók, sakálok és rókák is gyakori vendégei a lakott területeknek.

A rendőrség a napokban kiadott közleménye szerint az elhanyagolt kertekben megtelepedett vaddisznók miatt lakossági bejelentések érkeztek, mert a vadak jelentős károkat okoztak a gyümölcsösökben. A terület nincs közvetlen kapcsolatban vadászható vadászterülettel, ezért a kártékony vadállomány eltávolításának egyetlen módja a vaddisznók belterületi vadászata. A rendőrség a bejelentések miatt már nem először adott belterületi vadászatra engedélyt.

Helyismerettel, szaktudással és tapasztalattal rendelkező vadászok vigyázzák éjjelente a területet. December 31-ig a csillagászati napnyugtát követő egy óra és a csillagászati napkeltét megelőző egy óra közötti időszakban lehet számítani hanghatásokra, melyek okozhatnak némi kellemetlenséget az ott élő lakóknak, de attól nem kell tartania senkinek, hogy bármiféle baja esik.

Az idén amúgy is sok vaddisznó van, de a vadászok szerint az ott élők lassan kénytelenek hozzászokni a vad közelségéhez, ugyanis már egyre inkább az a jellemző, hogy az állatok vissza se mennek az erdőbe.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vaddisznó

vadászat

engedély

rendőrség

állomány

vadász

pécs

vadállat