Leszámolnak a szeméttel: ezer polgárőr csatlakozik az akcióhoz

HelloVidék   
  Megosztom
Leszámolnak a szeméttel: ezer polgárőr csatlakozik az akcióhoz

„Jobb, ha el se dobod!” szlogennel indított országos szemétgyűjtési programot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Ehhez a megmozduláshoz csatlakozott a Magyar Polgárőr Szövetség, méghozzá 1000 fővel. Ezzel egy újabb elemmel bővült a két társaság több évre visszanyúló együttműködése. A tervek szerint a polgárőrök csatlakoznak az önkéntesek mozgósításához és közreműködnek a szemét elszállításában is.

Az Országos Polgárőr Szövetség azon túl, hogy részt vesz az őszi akción, saját kampánnyal és gyűjtéssel is erősíti a Magyar Közút programját, mozgósítva a helyi lakosokat és a fiatalokat is. A polgárőrök vállalják, hogy a későbbiekben is jelzik a Közút mérnökségeinek az utak mentén talált szemetet, közreműködnek azok elszállításában és az elszállítás megszervezésében is.

A társaság minden csatlakozó számára térítés nélkül kesztyűt, láthatósági mellényt és zsákokat biztosít, valamint gondoskodik az összegyűjtött hulladék maradéktalan elszállításáról is. Továbbá az utak menti szemétszedéshez a cég a lehetséges mértékig szakmai felügyeletet is biztosít, szükség esetén ideiglenes forgalomkorlátozást vezet be.

Tegyünk együtt útjaink tisztaságáért, fogjunk össze az illegális szemetelés ellen, hogy az út menti területek tisztábbak legyenek és így az utakra is több forrás jusson

- írta közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt..

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szemét

szemétszedés

önkéntesek

program magyar polgárőr szövetség

magyar közút