Fakidőlés és épületkár: itt pusztított a brutális szélvihar

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Fakidőlés és épületkár: itt pusztított a brutális szélvihar

Hatalmas erejű szél pusztított Győr-Moson-Sopron megyébe, Komárom-Esztergom megyében, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyében is. A nagy erejű szél rövid időn belül végigsöpört a térségen, utakra dőlt faágakat és baleseteket hagyva maga után. A katasztrófavédelem szerint főleg Győr és Mosonmagyaróvár környékéről érkezett több riasztás - írja a Kisalföld.

Dojcsák Dávid, a Boros megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek azt mondta, a legtöbb esetben a viharos szél fákat csavart ki és vezetékekre dőlt.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyéből jelentettek viharkárokat hétfő estig, a szél fákat csavart ki és tetőket, vezetékeket rongált meg. Ózdon, a Dózsa György úton egy csaknem tizenöt méteres fa zuhant az úttestre. Telkibánya külterületén két fa is az útra borult. Miskolcon a Besenyői utcában egy üzem tetőszerkezetében tett kárt a viharos szél, a Váradi utcában pedig egy fűzfa dőlt ki a helyéről és leszakította a villanyvezetéket.

Nógrád megyében a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egyre több esetben riasztják a tűzoltókat. Szécsényben két autóra rádőlt egy fa, Patvarcnál a 22-es főútra borult egy fa és mindkét sávot elfoglalta. Balassagyarmaton a szél egy házról letépte a palatetőt, Terényben szintén egy tetőt bontott meg a vihar. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

A Kisalföld beszámolója szerint főleg Győr és Mosonmagyaróvár környékéről riasztották a Katasztrófavédelem munkatársait. Az este folyamán a lap olvasói arról számoltak be, hogy Győrben a Pápai úton jelzőlámpa esett a földre. Személyi sérülésről viszont nem érkezett bejelentés.

JÓL JÖNNE MOST 500 EZER FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 500 ezer forintot igényelnél, 36 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 10 058 forintos törlesztőrészlettel a CIB Bank nyújtja (THM 7,62 %), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE Bank 11 591 forintos törlesztőt (THM 13,25 %) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győr-moson-sopron megye

győr

nógrád megye

borsod-abaúj-zemplén

miskolc

ózd

telkibánya

komárom-esztergom megye