Fakidőlés és épületkár: itt pusztított a brutális szélvihar

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Fakidőlés és épületkár: itt pusztított a brutális szélvihar

Hatalmas erejű szél pusztított Győr-Moson-Sopron megyébe, Komárom-Esztergom megyében, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyében is. A nagy erejű szél rövid időn belül végigsöpört a térségen, utakra dőlt faágakat és baleseteket hagyva maga után. A katasztrófavédelem szerint főleg Győr és Mosonmagyaróvár környékéről érkezett több riasztás - írja a Kisalföld.

Dojcsák Dávid, a Boros megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek azt mondta, a legtöbb esetben a viharos szél fákat csavart ki és vezetékekre dőlt.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyéből jelentettek viharkárokat hétfő estig, a szél fákat csavart ki és tetőket, vezetékeket rongált meg. Ózdon, a Dózsa György úton egy csaknem tizenöt méteres fa zuhant az úttestre. Telkibánya külterületén két fa is az útra borult. Miskolcon a Besenyői utcában egy üzem tetőszerkezetében tett kárt a viharos szél, a Váradi utcában pedig egy fűzfa dőlt ki a helyéről és leszakította a villanyvezetéket.

Nógrád megyében a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egyre több esetben riasztják a tűzoltókat. Szécsényben két autóra rádőlt egy fa, Patvarcnál a 22-es főútra borult egy fa és mindkét sávot elfoglalta. Balassagyarmaton a szél egy házról letépte a palatetőt, Terényben szintén egy tetőt bontott meg a vihar. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

A Kisalföld beszámolója szerint főleg Győr és Mosonmagyaróvár környékéről riasztották a Katasztrófavédelem munkatársait. Az este folyamán a lap olvasói arról számoltak be, hogy Győrben a Pápai úton jelzőlámpa esett a földre. Személyi sérülésről viszont nem érkezett bejelentés.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győr-moson-sopron megye

győr

nógrád megye

borsod-abaúj-zemplén

miskolc

ózd

telkibánya

komárom-esztergom megye