Ezek a legszebb virágos városok most Magyarországon: itt a toplista!

MTI   
  Megosztom
Ezek a legszebb virágos városok most Magyarországon: itt a toplista!

Több mint 330 település közül Székesfehérvár, Orfű és Budapest V. kerülete nyerte el az idén a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját, közülük Székesfehérvár és Orfű képviselik Magyarországot jövőre az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén, az Entente Florale Europe megmérettetésen - jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a díjátadón Budapesten.

Az utazás élményéhez nagyban hozzájárul a rendezett és virágos településkép, a gondozott környezet - emelte ki a vezérigazgató. Közölte, a Virágos Magyarországért mozgalom azért indult el, hogy szebb, virágosabb település kialakítására ösztönözze a résztvevőket. Célja azonban folyamatosan változott az idővel, már nemcsak virágosításról szól a verseny, hanem az egészséges, környezettudatos közösségről, a fenntartható környezetről, és a környezeti nevelés fontosságáról. Ezek mind egyformán számítanak az értékelésnél, mindehhez a közösség sem hiányozhat - mondta Guller Zoltán.

A jövőben fokozatosan a többi határon túli területre is kiterjesztik majd a Virágos Magyarország versenyt - húzta alá. Idén először kétlépcsőssé vált a megmérettetés, így első körben területi szinten mérkőztek meg a városok és falvak - jegyezte meg a vezérigazgató.

A fődíjak mellett számos különdíjat is átadtak, így miniszterelnöki különdíjat kapott a városok közül Lenti, a falvak közül pedig Telkibánya, a Belügyminisztérium Virágos Önkormányzatért díját Tatabánya és Rajka vihette haza. A Magyar Turisztikai Ügynökség turisztikai különdíját Szarvas és Csopak kapta.

Az erdélyi települések között Sepsiszentgyörgy és Csíkszépvíz lett a győztes. Inka Truxovától, az Entente Florale Europe verseny elnökétől elismerést vehetett át Nagykőrös és Csemő polgármestere, a két település a Virágos Magyarország tavalyi győzteseiként képviselték Magyarországot Európa legrégebbi és legsikeresebb környezetszépítő versenyén. Mindkét település ezüst minősítést ért el, Nagykőrös elnöki különdíjat is kapott Hild-díjas főteréért.

Jövőre az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében Székesfehérvár és Orfű mérkőzhet meg 9 ország 15 településével. A fődíjas, valamint a Miniszterelnöki Különdíjas településeket végül a hat régiós győztes város és falu (Lenti, Harkány, Székesfehérvár, Ózd, Szentes és Budaörs, illetve Lipót, Orfű, Paloznak, Telkibánya, Érsekcsanád és Szentlőrinckáta) közül választották ki.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

település

virág

virágos magyarország

településkép

növény

ültetés