Beváltak a benzinkutas mikrochip-leolvasók: több mint 300 kutya talált már haza

HelloVidék   
  Megosztom
Beváltak a benzinkutas mikrochip-leolvasók: több mint 300 kutya talált már haza

Már 123 MOL töltőállomáson található ingyenes mikrochip-leolvasó, mely segíti az elkóborolt állatok minél hamarabbi hazajutását. A kezdeményezés indulása óta 450 elkóborolt kutyának próbáltak a benzinkutakon segíteni, és a mikrochip-leolvasóknak köszönhetően az állatok több mint kétharmada vissza is került gazdájához – derül ki a az Állatok Világnapja alkalmából készült kimutatásból.

A Vigyél Haza Alapítvány és a cég tavaly májusában indult és mára már országossá vált együttműködésének köszönhetően ingyenes mikrochip-leolvasókat helyeztek ki a vállalat töltőállomásaira. Az eltelt közel másfél év alatt 450 kutyát hoztak be a töltőállomásokra és közülük 320 négylábú volt olyan szerencsés, hogy a mikrochip-leolvasóknak köszönhetően vissza tudott kerülni a gazdájához. Az Állatok Világnapja alkalmából készült kimutatásból kiderül az is, hogy tízből kilenc kutya vidéken tűnik el, illetve 50 elkóborolt kutyának hiába volt chipje, az adatbázisból a gazdája elérhetőségei nem voltak leolvashatóak.

Minden olyan kutyának tudunk segíteni, amelyiknek van mikrochipje, de emellett az is nagyon fontos, hogy az elkóborolt állat adatai helyesen legyenek megadva. Így igen gyorsan, akár öt-tíz perc alatt be tudjuk azonosítani a kutyát, és vissza tudjuk juttatni a gazdájához

- mondta Orosz András, a MOL Magyarország kiskereskedelmi vezetője.

Az Állatok Világnapjának a célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára. Jelenleg Magyarországon közel 2 millió mikrochippel rendelkező állat él a Magyar Állatorvosi Kamara nyilvántartása alapján. A kijelölt chipleolvasó helyszínek megtalálhatóak a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában, az applikáció innen tölthető le.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

Állatok világnapja

kóbor kutya

segítség

mikrochip-leolvasó

mol