Szorult helyzetben: ha kell, állatokat is mentenek a tűzoltók

HelloVidék   
  Megosztom
Szorult helyzetben: ha kell, állatokat is mentenek a tűzoltók

Vonyarcvashegyen egy őz szorult be egy kerítés rácsai közé, hétfőn délután Mendén pedig egy tizenöt méter mély kútba esett egy macska. A tűzoltók mindkét esetben megmentették a bajbajutott állatokat.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére érkezett egy hívás, amiben egy bajbajutott őzhöz hívták ki a szakembereket. Vonyarcvashegy közelében történt ugyanis, hogy az óvatlan állat beszorult egy kerítés rácsai közé. A helyszínre a keszthelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kiszabadították a vadat.

Hétfő délután Mendén riasztották a szakembereket, mivel egy tizenöt méter mély kútba zuhant bele egy macska. A megriadt állat önerejéből nem tudott feljönni, ezért a kimentéséhez a katasztrófavédelem segítségét kérték.

A cica néhány métert zuhant, de nem esett bele a vízbe, hanem egy kiszögellésen sikerült megkapaszkodnia. A monori hivatásos tűzoltók siettek Artúr segítségére, kötelek segítségével leereszkedtek a kútba és felhozták a cicát a mélyből. Az ijedtségen kívül Artúrnak nem esett nagyobb baja.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tűzoltók

segítség

állatok

katasztrófavédelem