Szorult helyzetben: ha kell, állatokat is mentenek a tűzoltók

HelloVidék   
  Megosztom
Szorult helyzetben: ha kell, állatokat is mentenek a tűzoltók

Vonyarcvashegyen egy őz szorult be egy kerítés rácsai közé, hétfőn délután Mendén pedig egy tizenöt méter mély kútba esett egy macska. A tűzoltók mindkét esetben megmentették a bajbajutott állatokat.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére érkezett egy hívás, amiben egy bajbajutott őzhöz hívták ki a szakembereket. Vonyarcvashegy közelében történt ugyanis, hogy az óvatlan állat beszorult egy kerítés rácsai közé. A helyszínre a keszthelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kiszabadították a vadat.

Hétfő délután Mendén riasztották a szakembereket, mivel egy tizenöt méter mély kútba zuhant bele egy macska. A megriadt állat önerejéből nem tudott feljönni, ezért a kimentéséhez a katasztrófavédelem segítségét kérték.

A cica néhány métert zuhant, de nem esett bele a vízbe, hanem egy kiszögellésen sikerült megkapaszkodnia. A monori hivatásos tűzoltók siettek Artúr segítségére, kötelek segítségével leereszkedtek a kútba és felhozták a cicát a mélyből. Az ijedtségen kívül Artúrnak nem esett nagyobb baja.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tűzoltók

segítség

állatok

katasztrófavédelem