Elkeserítő adatok: ennyit költ évente egy menhely a kutyákra

hvg.hu   
  Megosztom
Elkeserítő adatok: ennyit költ évente egy menhely a kutyákra

Ez a pénz lényegében semmire sem elég, a telepek önhibájukon kívül vannak nagyon rossz anyagi helyzetben. Megnéztük, miből él egy békéscsabai állatmenhely, amelyet civilek tartanak fönn, és miért nincs "ingyenkutya" örökbefogadáskor - írja a HVG.

A portál arról kérdezte Gubis Katalint, a Csabai Állatvédők titkárát, hogy milyen helyzetben vannak jelenleg a vidéki menhelyek. Az állatvédő súlyos dolgokról mesélt, miközben feltérképezték a Békéscsabai kutyamenhelyet.

Amikor elkezdtük, itt semmi nem volt, a terület az önkormányzaté, ő a fenntartó is, a civil állatvédők annak fejében működtethetik a menhelyet, hogy a gyepmesteri feladatokat is ellátják. Ez az egyik gyepmesteri kocsink, lassan a végét járja. Az itt dolgozók többsége minimálbért kap, a gyepmestereknek készenléti díjat kell fizetni, csak állatorvosra havonta 700-800 ezer forintot költünk, drága az üzemanyag, az autók javíttatása, a rezsi

- meséli az állatvédő, aki kitért arra is, hogy havonta 660 ezer forintot utal az önkormányzat nekik. De arról is beszélt, hogy legutóbb 9 millió folyt be az adó egy százalékából, ami 1,5 millióval kevesebb, mint tavaly. Rámutat arra is, hogy németországi állatvédő egyesületeknek köszönhetik bevételük tetemes részét, csaknem 45 százalékát. Mint mondja, több ilyen szervezettel is kapcsolatban vannak, többször jártak már Németországban, ahol Kati elmondása szerint más az állattartási kultúra, alig vannak kóbor állatok. Ahogyan ő látta, a különböző menhelyekn mindössze 20-30 állat van, sok az ideiglenes befogadó állomás, ahonnan az állatok nem menhelyre, hanem gazdákhoz kerülnek.

Hogy miket mesélt még Katalin a magyar, vidéki menhelyekről? A teljes cikket itt olvashatod!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

menhely

kutya

eb

költés

árak

kutyatartás