Szolnokiak, figyelem! Fontos határidő közeleg: így szállítják el a zöldhulladékot

HelloVidék   
  Megosztom
Szolnokiak, figyelem! Fontos határidő közeleg: így szállítják el a zöldhulladékot

Beköszöntött az ősz, így az elmúlt hetekben elkezdtek hullani a falevelek. Mint ahogy a korábbi években, idén is meghosszabbítják Szolnok területén a zöldhulladék gyűjtését, hiszen egyre jobban kitolódik a lombhullás - írja a szoljon.hu.

A lap szerint a megyeszékhelyen három társaság végzi jelenleg a falevelek eltakarítását, a „Munkalehetőség a Jövőért” Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft. húsz fővel, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. pedig 15 fővel és Goupil G4-es nagy teljesítményű lombszívókkal.

Az NHSZ Szolnok Zrt. a gépi takarítást végzi, amely a járdákra és a kerékpárutakra vonatkozik. Ez 250 kilométeres szakaszt jelent. Emellett természetesen nagy teljesítményű gépekkel az utak falevélmentesítését is elvégezzük. A déli városrészen, a belvárosban, illetve a Pletykafaluban még egy pluszgyűjtést mindenféleképpen tervezünk idén. Azokon a területeken pedig, ahol nincs rendszeres zöldhulladékgyűjtés, jellemzően a társasházaknál és a lakótelepi részen, mégis van rá igény, telefonon vagy elektronikus elérhetőségeinken jelezzék ezt nekünk, és egy héten belül elszállítjuk a faleveleket. Az összegyűjtött zöldhulladékot később komposztáljuk

– mondta Lits László, a NHSZ Szolnok Zrt. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a lombgyűjtéssel foglalkozó társaságok azt kérik az ingatlantulajdonosoktól, hogy a faleveleket egy zsákba gyűjtsék össze, majd tegyék ki azt a ház elé. Örülnek neki, ha ezentúl biológiailag lebomló, zöld zsákokat használnak, de természetesen bármilyen másfajta zsák esetén is elszállítják a zöldhulladékot.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kert

zöldhulladék