Embertelen körülmények: horrorfilmbe illő környezetben tartották a kutyákat

HelloVidék   
  Megosztom
Embertelen körülmények: horrorfilmbe illő környezetben tartották a kutyákat

Iszonyatos állapotok között tartottak több kutyát Pécs-Somogy határában. Információink szerint már több évvel ezelőtt kezdődtek a problémák - írja a bama.hu.

Ahogy a portál írja korábban ellátta a kennelben lévő állatokat a volt kutyatényésztő, de egy idő után teljesen lemondott róluk. Sok kutya legyengültek, de volt, amelyik elpusztult. A lap szerint olyan is előfordult, hogy a szabadban 15 kiló hús tartottak ládákban, ami a nap és víz hatására oszlásnak indult és egy idő után megjelentek csapatokban a rókák, valamint elszaporodtak a patkányok is. Már korábban is jelezték a helyiek az iszonyatos állapotokat a kormányhivatalnak és a jegyzőnek, ám előrelépés nem történt az ügyben. Kijöttek, megnézték, eljártak.

Néhány nappal ezelőtt viszont a gombai (Pest megye) Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványnál csörgött a telefon. A hívás célja egy bejelentés volt, mely szerint rossz körülmények között tartják a kutyákat Pécs-Somogyban. A hét elején elment a helyszínre az egyesület, ekkor viszont már a hatóság is intézkedett. A kutyák a helyi gyepmesterhez kerültek, innen veszi majd át az egyesület.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állattartás

kutyatartás

kutya

eb

horror

szomszéd

betegség

elpusztult állat

beteg kutya

pécs

somogy