Jó hír a termelőknek: így támogatják a gyógynövényipart

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír a termelőknek: így támogatják a gyógynövényipart

Egy új stratégiának köszönhetően fejlődik a gyógynövényipar Magyarországon. A szükséges jogszabály módosítások mellett cél a termesztés fókuszba helyezése is.

Az ágazat szereplői új stratégiát dolgoztak ki a gyógynövényipar fejlesztéséért, amely 2030-ig vázol fel intézkedéseket.

A stratégia kidolgozásakor feltérképezték azokat a területeket, ahol az ágazat akadozik, majd meghatározták azokat a célokat, amelyek a problémákra megoldást jelenthetnek

- mondta Czirbus Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara gyógynövény alosztályának elnöke.

Első lépésként a nem megfelelő jogszabályokat módosítják, de a fő célok között szerepel az is, hogy a vadon termő gyógynövények gyűjtögetése helyett a termesztés legyen az elsődleges.

Magyarországon 100-120 rendszeresen használt gyógynövényfaj van, az aktív hatóanyagot tartalmazó részek pedig több ezer tonnát tesznek ki. A megfogalmazott intézkedésekkel növekedési pályára lehet állítani az ipart

- fogalmazott.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hellovidek

gyógynövény

gyógynövények

stratégia

fejlesztés

termelés

agrár