Jó hír a termelőknek: így támogatják a gyógynövényipart

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír a termelőknek: így támogatják a gyógynövényipart

Egy új stratégiának köszönhetően fejlődik a gyógynövényipar Magyarországon. A szükséges jogszabály módosítások mellett cél a termesztés fókuszba helyezése is.

Az ágazat szereplői új stratégiát dolgoztak ki a gyógynövényipar fejlesztéséért, amely 2030-ig vázol fel intézkedéseket.

A stratégia kidolgozásakor feltérképezték azokat a területeket, ahol az ágazat akadozik, majd meghatározták azokat a célokat, amelyek a problémákra megoldást jelenthetnek

- mondta Czirbus Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara gyógynövény alosztályának elnöke.

Első lépésként a nem megfelelő jogszabályokat módosítják, de a fő célok között szerepel az is, hogy a vadon termő gyógynövények gyűjtögetése helyett a termesztés legyen az elsődleges.

Magyarországon 100-120 rendszeresen használt gyógynövényfaj van, az aktív hatóanyagot tartalmazó részek pedig több ezer tonnát tesznek ki. A megfogalmazott intézkedésekkel növekedési pályára lehet állítani az ipart

- fogalmazott.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hellovidek

gyógynövény

gyógynövények

stratégia

fejlesztés

termelés

agrár