Jó hír a termelőknek: így támogatják a gyógynövényipart

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír a termelőknek: így támogatják a gyógynövényipart

Egy új stratégiának köszönhetően fejlődik a gyógynövényipar Magyarországon. A szükséges jogszabály módosítások mellett cél a termesztés fókuszba helyezése is.

Az ágazat szereplői új stratégiát dolgoztak ki a gyógynövényipar fejlesztéséért, amely 2030-ig vázol fel intézkedéseket.

A stratégia kidolgozásakor feltérképezték azokat a területeket, ahol az ágazat akadozik, majd meghatározták azokat a célokat, amelyek a problémákra megoldást jelenthetnek

- mondta Czirbus Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara gyógynövény alosztályának elnöke.

Első lépésként a nem megfelelő jogszabályokat módosítják, de a fő célok között szerepel az is, hogy a vadon termő gyógynövények gyűjtögetése helyett a termesztés legyen az elsődleges.

Magyarországon 100-120 rendszeresen használt gyógynövényfaj van, az aktív hatóanyagot tartalmazó részek pedig több ezer tonnát tesznek ki. A megfogalmazott intézkedésekkel növekedési pályára lehet állítani az ipart

- fogalmazott.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hellovidek

gyógynövény

gyógynövények

stratégia

fejlesztés

termelés

agrár