Megáradt az Ipoly, árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Megáradt az Ipoly, árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni

Az elmúlt napok csapadékos időjárása és az Ipoly vízgyűjtő területére lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt kellett kiadni a készültséget Ipolytarnócnál. Ipolyságnál jócskán kilépve medréből, a szélességének többszörösére duzzadt a víz.

Másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el az Ipolyon - közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.

Szeles Péter hozzátette:

Elsőként a Help Mentőszolgálat munkatársai érkeztek a helyszínre, akik figyelik a folyó vízszintjének alakulását.

Szombat délelőtt Ipolyságnál még mindig meg volt áradva a folyó, írja a Felvidék.ma portál.

ugyanakkor egyéb árvízvédelmi készültségre egyelőre nincs szükség.

Az áradás megszokott, bizonyos időközönként visszatérő jelenség. Ipolyságnál legutóbb 2015-ben volt jelentősebb árvíz. Ugyancsak jelentős áradást tapasztalhattak 2010 júniusában, akkor a várost átszelő folyón átívelő hidat le kellett zárni. Az elmúlt évtizedek legtöbb kárt okozó árvize 1999 nyarán volt, amikor a víz Ipolyság több városrészét is elzárta a külvilágtól.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet adatai szerint Szalkánál december 24-én hajnalban tetőzött az Ipoly, meghaladva a 300 centimétert. Ez az érték alig pár tíz centiméterrel marad el az árvízvédelmi készültség riasztási szintje alatt. Az elmúlt napokban fokozatosan csökkent a folyó vízszintje a településen is.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ipoly

ipolyság

áradás