Megáradt az Ipoly, árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Megáradt az Ipoly, árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni

Az elmúlt napok csapadékos időjárása és az Ipoly vízgyűjtő területére lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt kellett kiadni a készültséget Ipolytarnócnál. Ipolyságnál jócskán kilépve medréből, a szélességének többszörösére duzzadt a víz.

Másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el az Ipolyon - közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.

Szeles Péter hozzátette:

Elsőként a Help Mentőszolgálat munkatársai érkeztek a helyszínre, akik figyelik a folyó vízszintjének alakulását.

Szombat délelőtt Ipolyságnál még mindig meg volt áradva a folyó, írja a Felvidék.ma portál.

ugyanakkor egyéb árvízvédelmi készültségre egyelőre nincs szükség.

Az áradás megszokott, bizonyos időközönként visszatérő jelenség. Ipolyságnál legutóbb 2015-ben volt jelentősebb árvíz. Ugyancsak jelentős áradást tapasztalhattak 2010 júniusában, akkor a várost átszelő folyón átívelő hidat le kellett zárni. Az elmúlt évtizedek legtöbb kárt okozó árvize 1999 nyarán volt, amikor a víz Ipolyság több városrészét is elzárta a külvilágtól.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet adatai szerint Szalkánál december 24-én hajnalban tetőzött az Ipoly, meghaladva a 300 centimétert. Ez az érték alig pár tíz centiméterrel marad el az árvízvédelmi készültség riasztási szintje alatt. Az elmúlt napokban fokozatosan csökkent a folyó vízszintje a településen is.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ipoly

ipolyság

áradás