Ki ne dobd a karácsonyfát: itt van 4 módszer az újrahasznosításra

HelloVidék   
  Megosztom
Ki ne dobd a karácsonyfát: itt van 4 módszer az újrahasznosításra

A hagyomány szerint Vízkeresztkor lebontjuk a kárácsonyfát, persze mindig vannak olyanok, akik sokkal később válnak meg a fától. Hogy mikor pakoljuk el a díszeket, teljesen mindegy, viszont az, hogy mi lesz a fenyővel, már egy egészen fontos téma. Éppen ezért összeszedtünk 5 tanácsot, hogy mihez kezdhetünk a karácsonyfával, ha elmúltak az ünnepek.

Sokan egyszerűen csak a szemétbe vetik a fenyőfát, így karácsony után rengeteg fa landol a kukák mellett. Azoknak, akiknek kertjük vagy kisebb földjük van, éppen ezért érdemesebb lenne újrahasznosítani a fenyőt. Elsőre talán ez furának tűnhet, pedig elég sok hasznos dologot készíthetünk az ünnepi fából.

  1. Használd az ágakat talajtakaráshoz. Vágd le a hosszú ágakat és takard be velük például az évelő növények ágyásait. Ez különösen akkor hasznos, ha az évelők érzékenyek a fagyos időre
  2. Készíts egy új komposzt rakást. Az új komposzthalom legjobb alapja lehet a vékony ágak rétege - beleértve az örökzöld ágakat is. Ez enged egy kis légáramlást a halom alján, és az ágak idővel lebomlanak. Vágd össze a fenyő ágait, majd helyezd őket a komposztláda aljára. Ezután jöhetnek a konyhai maradékok, növények, levelek.
  3. Egy másik hasznos megolás a kertben: tedd bele az ágakat a mulcsba! Vágd kisebb darabokra az ágakat és szórd szét a kertben vagy az ágyásaid között. Nem csak a talaj lesz érte hálás, ahogy szép lassan lebomlanak a fenyőágak, de te is érezheted még egy kis ideig a fa illatát.
  4. Darabold fel és tedd el az ágakat. Veteményezéskor viszont jusson eszedbe, hiszen a megásott lyukakba érdemes egy-két szál fenyőt elrejteni - a borsó kifejezetten kedvelni fogja, ha fenyővel dúsított földbe vetjük el.

(via: www.thespruce.com)

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

karácsonyfa

fenyő

fenyőfa

ünnep

újrahasznosítható

újrahasznosítás

környezetbarát