Ezeket a kerti munkákat mindenképp végezd el januárban: itt a 6 pontos feladatlista

MTI   
  Megosztom
Ezeket a kerti munkákat mindenképp végezd el januárban: itt a 6 pontos feladatlista

A január a kertészek uborkaszezonja, hiszen nem sok dolgot tudunk ilyenkor elvégezni, de az a kevéskefeladat nagyon is fontos. Ugyan sokan úgy gondolják, ilyenkor még nem lehet munkálkodni a kertben, mégis számtalan feladat van, amit érdemes már most letudni, hogy mire beáll a jó idő, ennyivel kevesebb dolgunk legyen. Lássuk, miket érdemes már januárban elvégezni.

A kertben végzett munkák ebben a hónapban többnyire a szerszámok, kertészeti eszközök tisztítását és rendezését jelentik, valamint a következő évre való felkészülést és tervezést is most érdemes elkezdeni. Éppen ezért, amikor az időjárás is kedvező, érdemes kimenni a kertbe és nekilátni a munkának. Lássuk, miket lehet már most elvégezni!

  • A szerszámokat, ha tél elején gondosak voltunk, akkor tisztán tettünk el a fészerbe, ha nem, akkor ezek tisztításával kezdjünk. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a kicsorbult kapák, ásók élezése.
  • Korábban már írtunk, hányféle képpen lehet újrahasznosítani a karácsonyfánkat a kertben, erről több itt olvasható.
  • Ilyenkor érdemes elvégezni a törzstisztításokat is a kertben lévő fákon. Drótkefével dörzsöljük át a törzseket, hogy eltávoltítsuk az áttelelő kártevőktől a fát.
  • Van pár hagyma, amit ilyenkor még érdemes elültetni. Ha nincsenek erős, talajmenti fagyok, akkor a következőket tudjuk januárban elültetni: korai burgonya, borsó, zeller, hagyma, saláták, karfiol, újhagyma, spenót, eper, málna, áfonya.
  • Most kell megmetszeni az alma- és körtefákat. A szilvát, a cseresznye és a sárgabarackot most nem érdemes metszeni, mivel ez csak fogékonyabbá teszi őket a különböző betegségekre, kártevőkre.
  • Tervezzünk előre. Ilyenkor érdemes átgondolni, hogy előző évben milyen technikák váltak be és melyek voltak, amik nem működtek. Most még van idő megtervezni, hogyan osztanánk fel a kertet vagy épp kiválasztani, hogy műtrágyát,mulcsot vagy komposzt teát használunk majd kertünk táplálásához.

(forrás: thompson-morgan.com)

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kert

kerti munkák

január

januári kerti munkák