Ezt a 4 dolgot mindenképp tartsd be, ha akkus kerti géped van!

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt a 4 dolgot mindenképp tartsd be, ha akkus kerti géped van!

Mi a megfelelő hőmérséklet az akkus kerti gépek tárolására? Esőben használhatjuk őket? Optimálisan töltjük az akkukat? És vajon van még más is, amivel érdemes lenne tisztában lennünk?

Bár kerti növényeink épp téli álmot alszanak és az ablakon kitekintve sem a tavasz rohamos közeledte jut eszünkbe, mégis hamarosan egyre több időt tölthetünk el kint az otthonunk körül családtagjainkkal és barátainkkal. Épp ezért nemcsak a téli szendergésből ébredő növényvilág igényel törődést, hanem a kerti gépeink is. A STIHL szakemberei most tippeket adnak ahhoz, hogyan tároljuk akkumulátoros gépeinket a maximális élettartamuk elérése érdekében.

Tavasztól késő őszig szinte minden hétre jut valamilyen kerti teendő, végre egyre több időt tölthetünk a szabadban kertünk és növényeink ápolásával. Ezért fontos, hogy milyen gépekkel vesszük magunkat körül és azokat hogyan tároljuk. Az akkumulátoros kerti gépek a kiváló teljesítményük mellett számtalan előnnyel rendelkeznek, használatukkal többek között megszabadulunk a füsttől és a zajoktól, amelyet bizonyára a környezetünk is értékelni fog. A környezetbarát akkumulátoros gépek ráadásul a fejlett technológiának köszönhetően hosszú távra szólnak, kezelésük egyszerű, formájuk kompakt, súlypontjuk a megfelelő helyen található, így valóban megkönnyítik a házunk vagy a nyaralónk körüli kerti munkák elvégzését.

Tippek az akkus gépek hosszabb időtartamú használata érdekében

1. Az akkut nem szükséges teljesen lemeríteni első használat előtt

Jó hír, hogy megvásárlásuk után azonnal használatba vehetők, a hagyományos akkukkal ellentétben már nincs szükség kisütésükre, majd a teljes feltöltésre.

2. Ne várjuk meg, hogy az akkuk lemerüljenek

A mai modern technológián alapuló akkumulátorokat nem szükséges 100 százalékosra feltölteni. Nem kell oda figyelni sem a töltési ciklus hosszára, sem a használati idő hosszára, mert ezek az akkumulátorok bármikor tölthetők, akár 5-10 perces résztöltéssel, akár a teljes töltési ciklus végéig is. A LED-es töltöttségjelző ebben nagy segítséget nyújt, gombnyomásra kijelzi az akkumulátor töltöttségi állapotát, és a töltési folyamatról is tájékoztat.

3. Az akkut tartsuk távol a nedvességtől, párától

Az akkumulátorokat szélsőséges időjárási tényezőktől (erős napsütés, nagy meleg, eső, fagy) óvni kell. Tiszta, száraz, vegyszerektől mentes helyen tároljuk őket, így várható a leghosszabb élettartam. Az ideális töltöttségi szint hosszabb tárolás esetén 50 százalékos töltöttség.

4. Tárolásukhoz biztosítsuk a megfelelő hőmérsékletet

A lítium-ionos akkumulátorok tárolás közben alig veszítenek a töltöttségükből, 0 fok alatti hőmérséklet esetén azonban hamar lemerülnek. Éppen ezért fontos odafigyelnünk arra, hogy száraz, fagymentes, biztonságos helyen tároljuk gépeinket és akkumlátorainkat.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

akkumulátor

tárolás

kerti gépek