Kaposvári lehet az Európai év fája: február végéig lehet rá szavazni

MTI   
  Megosztom
Kaposvári lehet az Európai év fája: február végéig lehet rá szavazni

A Szabadságfát 1929. április 18-án ültették az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékezve, a csemete az Írott-kőről került Kaposvárra, a gyökereire Kassa, Kolozsvár és Nagyvárad földjét hintették. Tavaly októberben 4431 szavazattal lett a magyarországi Év fája cím birtokosa, most nemzetközi színtéren is versenyre kel.

Február 29-ig lehet szavazni az Európai év fája elnevezésű verseny magyarországi jelöltjére, a kaposvári Szabadságfára. A Berzsenyi Dániel Tagiskola udvarán álló kocsányos tölgyre bárki voksolhat itt.

A fa az évek múltával csodálatos koronát növesztett, s mivel ott él, ahol az iskolai ünnepségeket tartják, több ezer berzsenyis diák életének vált a részévé.

és jó esélyekkel vesz részt az Európai év fája versenyben is, ahol idén 16 ország fái vetélkednek egymással. A tizedszer meghirdetett európai megmérettetésben - akárcsak tavaly - két fára szavazhat mindenki. A szavazatok számának alakulását folyamatosan lehet követni, de az utolsó héten a szavazás titkossá válik, az eredményt a március közepén esedékes brüsszeli díjátadón hozzák nyilvánosságra a szervezők.

Magyarország eddig négyszer nyerte el az Európai év fája címet valamely különleges történetű fájával. Tavaly a 135 éves, csavart törzsű pécsi havihegyi mandulafa győzött.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

európai év fája

szabadságfa

kaposvár

kocsányos tölgy

szavazás